Ældrerådet foreslår samtalebokse i stedet for besøgsdrivhuse

Ældrerådet foreslår samtalebokse i stedet for besøgsdrivhuse
Erik A. Larsen. Foto: Berit Hvassum
| 17. SEP 2020 • 09:55
Af:
henrik-nielsen

17. SEP 2020 • 09:55
ÆLDRE

Kommunalbestyrelsen skal torsdag beslutte, hvordan regionskommunen vil etablere permanente besøgsfaciliteter på øens plejecentre og plejehjem, så beboerne kan modtage besøg på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, selvom der er corona. Før mødet peger pilen på en model med 13 besøgsdrivhuse, og det er både godt og skidt, mener Bornholms Ældreråd.

Då ældrerådet holdt møde tirsdag, var det et af punkterne på dagsordenen, og af en pressemeddelelse fremgår det, at rådet synes, det er positivt, at kommunen har en plan for etablering af permanente besøgsfaciliteter. Men det mener ikke, at besøgsdrivhuse er en ideel løsning.

I pressemeddelelsen fortæller formand Erik A. Larsen, at det ikke er så rart at sidde i et drivhus, hvor der ikke er meget privatliv. Derudover kan der være meget varmt om sommeren, bemærker han.

Tidligere har Erik A. Larsen foreslået såkaldte samtalebokse, hvor beboeren og den pårørende går ind fra hver sin side og sidder på hver sin side af en plexiglasvæg. Boksen er udstyret med et ventilationsanlæg, der blæser filtreret luft hen forbi næsen på begge personer. En sugekanal i den anden side af boksen suger luften ud og trækker den tilbage til et ventilationsanlæg. Det forslag gentager han i pressemeddelelsen.