Arkivfoto: Klaus Holsting

Parkeringsproblemer i Svaneke skal løses

DEBAT

På Byforeningen Svanekes Venners generalforsamling opfordrede formanden medlemmerne til at skubbe på, i fald vi mødte nogle personer indenfor kommunen, der har indflydelse på parkeringssituationen i Svaneke.

Hvem det så end er?

Dagen efter var der en ganske udmærket leder om samme emne i Bornholms Tidende.

Riv den nedgroede negl af, som redaktøren lyrisk kaldte problemet.

Først gør det ondt, men det går over. Tag fat om problemet.

Vel, der har været en del trafik i Svaneke i sommer. Skrald kan ikke blive afhentet på grund af parkerede biler, BAT’s busser kan ikke komme over torvet uden forsinkelser og værst er det vel, at ambulancer har svært ved at komme frem.

Men hvad er det egentlig, man vil i Svaneke.

I Svaneke har vi en overbygning af foreninger, Fællesrådet 3740. Vi har en velfungerende handelsstandsforening og vi har Svanekes Venner.

Hvad er deres holdning.

Skal vi ud og arbejde for en ændring af parkeringsforholdene, må vi vel som minimum vide, hvad foreningerne har af skitser til fremtidig trafik og parkering i Svaneke. Det siges, der er drukket masser af kaffe og holdt mange møder med kommunen.

Men om hvad? Og er det nu det rette forum. At sætte sig tilbage og vente på kommunen, det giver sjældent resultat. Det tager i hvert fald tid.

Bedre var det måske, at 3740, som den overordnede forening, indkaldte handelsstandsforeningen og Svanekes Venner til drøftelse og så kom med et fælles udspil. Hvis et sådan kan findes.

Jeg vil derfor opfordre til, at disse foreninger rimeligt hurtigt går i gang – de kender jo problemet.

Nu falmer skoven trindt om land, og der bliver stille i gaderne, men problemet dukker med garanti op igen.

Der er ingen lette løsninger – men prøv!

Gennem kaos kommer man til stjernerne.

Niels Jørgensen, Postgade 23, Svaneke