Svaneke Friskole. Arkivfoto: Berit Hvassum.

Friskoleforeninger: Forældrene skal hurtigst muligt på banen

Forældrene ved Svaneke Friskole kunne tirsdag eftermiddags konstatere, at skolen stod uden leder, og at det meste af skolebestyrelsen samtidig gik af.

SKOLE

Forældrene ved Svaneke Friskole kunne tirsdag eftermiddags konstatere, at skolen stod uden leder, og at det meste af skolebestyrelsen samtidig gik af.

De skal nu hurtigst muligt sikre, at skolen får en fuldtallig bestyrelse og en ny leder, siger foreningen Frie Skolers Lærerforening, og foreningen Friskolerne som er er interesseorganisation for landes 280 frie grundskoler.

– Det er helt afgørende, at skolens forældre finder ud af, hvordan de driver skolen videre, og det skal gå hurtigt, siger Uffe Rostrup, formand for Frie Skolers Lærerforening, som er fagforening for lærere på friskoler.

Han har ikke før hørt om en situation, hvor en skole på en og samme gang står både uden leder og næsten uden bestyrelse.

Også Peter Bendix Pedersen, formand for foreningen Friskolerne, mener, at forældrene skal hurtigt på banen.

– Der skal være en bestyrelse. Hvis der er et medlem tilbage, kan vedkommende indkalde suppleanterne, og herefter skal bestyrelsen hurtigst muligt indkalde til en ekstraordinær generalforsamling for at få en fuldtallig bestyrelse og få ansat en ny skoleleder, siger Peter Bendix Hansen.

De få medlemmer af bestyrelsen kan enten selv lede skolen, eller de kan konstituere en leder.

Foreningen Friskolerne kan i øvrigt rådgive forældrene i processen, siger han.

Nu to medlemmer af bestyrelse

Skolens hjemmeside er ikke fuldt opdateret hvad angår bestyrelsen, men med de fire medlemmer, der har trukket sig, ser det ud til, at der nu er to medlemmer: Trine Maymann, nyvalgt for forældrekredsen på den seneste generalforsamling, samt Maria Haugaard Barslund, nyvalgt på seneste generalforsamling som suppleant for skolekredsen.

Derudover skulle der i følge skolens hjemmeside være to medarbejderrepræsentanter.

Maria Haugaard Barslund bekræfter, at hun nu er trådt ind i bestyrelsen, men har ikke yderligere kommentarer for nuværende.