Foto: Algot Lindau

Campingplads sprængte rammerne i 1965

TILBAGEBLIK

I 1965 kunne turister og bornholmerne bo på campingplads på Galløkken. Dengang havde de fleste campister kun et telt at bo og sove i, og ifølge Bornholms Tidende var det en meget travl sommer, der krævede lidt imødekommenhed fra myndighederne.

I Bornholms Tidende den 6. juli 1965 stod der følgende:

“Galløkkens campingsplads har igen sprængt rammerne.

Et halvt hundrede telte udenfor pladsen, der har været stuvende fuldt de sidste tre dage.

Noget tidligere end ventet måtte lejrchfen på Galløkkens campingplads ved rønne igen slå portene i for yderligere tilgang til en stuvende fuld plads.

I dagtimerne lykkedes det igår at få omdirigeret en del campister til de få ledige campingpladser andre steder på øen, men i går aftes fortsatte strømmen for at komme andre steder så sent.

Da der er topbelastet med cirka 400 telte og næppe mulighed for ledige pladser de første par dage, begyndte de sidste ankomne campister at slå deres telte op udenfor det indhegnede område. Lejrchefen har ikke beføjelser til at hindre dette, og i formiddag var der et havlt hundrede telte på arealet mellem campingpladsen ogv vandrerhjemmet.

Så vidt man ved, vil politiet og de kommunale myndigheder se gennem fingre med den lille “campingpukkel” ved Rønne, ligesom sidste års “nødcampingplads” fik myndighedernes uofficielle blå stempel”.