Kira Lintrup Jensen har været skoleleder på friskolen i Østerlars de seneste syv år. Foto: Berit Hvassum

Leder af friskole: ‘Det er fantastisk, at man vil styrke folkeskolen’

På Nybrovej er der ikke bekymring for, om de nye skoledistrikter vil koste Friskolen Østerlars elever. Tværtimod er der forståelse og opbakning til politikernes ønske om at styrke folkeskolen. Det fortæller Kira Lintrup Jensen, der har været skoleleder på friskolen de seneste syv år.

SKOLE

På Nybrovej er der ikke bekymring for, om de nye skoledistrikter vil koste Friskolen Østerlars elever. Tværtimod er der forståelse og opbakning til politikernes ønske om at styrke folkeskolen. Det fortæller Kira Lintrup Jensen, der har været skoleleder på friskolen de seneste syv år.

– Det er fuldstændig fantastisk, at man vil styrke folkeskolen. Det vil styrke hele Bornholm, og det kan måske tiltrække flere børnefamilier til øen, så det synes jeg kun er godt og fornuftigt, siger hun.

Ændringen af skoledistrikterne betyder, at børn i Østerlars og Gudhjem fremover vil høre til Kongeskærskolen i Allinge fremfor Hans Rømer Skole i Aakirkeby. Både børne- og skoleudvalget samt økonomi-, erhvervs- og planudvalget har anbefalet ændringen, som nu skal op på kommunalbestyrelsesmøde den 17. september og derefter sendes i høring hos skolebestyrelserne.

Udvalgsformand i børne- og skoleudvalget Morten Riis (EL) har tidligere udtalt til Bornholms Tidende, at han ønsker at styrke folkeskolen, og at ændringen af skoledistrikterne måske kan få forældre og børn til at reflektere over deres skolevalg en ekstra gang, inden de vælger en privatskole.

Kira Lintrup Jensen frygter dog ikke, at friskolen mister elever af den årsag.

– Vi er to vidt forskellige tilbud, så jeg tror ikke, det får den store betydning for vores elevtal. Vi har besluttet, at vi er en lille enhed på maksimalt 140 elever, og det tiltrækker nogle andre familier, end folkeskolen gør. Dem, der søger friskolerne, søger af andre grunde end geografi, siger hun.

Folkeskole som nabo

Friskolen Østerlars har eksisteret siden 1964 og opstod ikke som andre friskoler på baggrund af en skolelukning. Kira Lintrup Jensen mener derfor ikke, at det, at børnene i Østerlars fremover vil høre til Kongeskærskolen, vil ændre på Friskolen Østerlars’ elevgrundlag.

– Vi har elever fra hele øen, så forældrene vælger os ikke, fordi vi hører til i Østerlars. Der er selvfølgelig en lokal tiltrækning, men vi har jo haft en rigtig god folkeskole som nabo i 50 år, hvor vi stadig kunne eksistere. Når man vælger friskolen, vælger man vores værdier, og det tror jeg ikke, de nye distrikter ændrer på, siger hun.

Kira Lintrup Jensen mener, de nye skoledistrikter vil give god mening for børnene i Gudhjem og Østerlars.

– Jeg har også haft en undring over, at børnene i Gudhjem og Østerlars skulle køre helt til Aakirkeby. Nu får de lidt kortere køretid, og hvis man endda kunne gøre forbindelsen med skolebusser bedre, kommer det jo os alle til gavn, siger hun.

Kira Lintrup Jensen fortæller, at Friskolen Østerlars generelt har et godt elevtal i år med en helt fyldt børnehaveklasse på 14 elever og næsten helt fyldte klasser på de andre klassetrin.