Bettina Dahl. Foto: Jacob Jepsen

‘Familien er det vigtigste for os, og vi rejser en del for at ses mest muligt’

DAGENS NAVN: Lisbeth Knudsen er en af de mediechefer, der har gjort det bedst i dansk avishistorie, siger den nye kommercielle medarbejder på Bornholms Tidende, Bettina Dahl, der kommer fra et job som salgschef i Pressens Fællesindkøbsforening

DAGENS NAVN: Lisbeth Knudsen er en af de mediechefer, der har gjort det bedst i dansk avishistorie, siger den nye kommercielle medarbejder på Bornholms Tidende, Bettina Dahl, der kommer fra et job som salgschef i Pressens Fællesindkøbsforening

Du er lige blevet ansat i Bornholms Tidendes kommercielle afdeling. Hvad skal du lave her?

– Jeg skal støtte den kommercielle afdeling som sekretær/koordinator og være bindeled mellem flere afdelinger.

Du har tidligere været salgschef i Pressens Fællesindkøbsforening – hvad var det for et job, og hvad var det for en udvikling, printpressen gennemgik i de år?

– Det var et meget alsidigt job, salg og indkøb af avispapir og andre varer til trykkerierne. Desværre er udviklingen i forbrug af avispapir nedadgående. Mange dropper papiravisen og læser den på nettet.

Hvor mange aviser var der i Danmark, da du startede, og hvor mange er der i dag?

– Der var og er stadigvæk cirka 30 dagblade og omkring 150 lokalaviser i Danmark, antallet svinger lidt, men oplaget er gået kraftigt ned, og der bruges langt mindre avispapir i forhold til 1998, hvor jeg startede.

Kan printmedierne overhovedet konkurrere med sociale medier og gratis nyheder på nettet?

– Det er efter min mening et generationsspørgsmål. De yngre mennesker er vant til at bruge de digitale medier og læser kun de trykte aviser, når de lige ligger der, hvorimod os, der er vokset op med printmedier, stadigvæk godt kan lide at have papir i hånden samtidig med, at vi også bruger tablets og smartphones.

Hvilken person har efter din mening haft størst indflydelse på udviklingen i medierne herhjemme?

– For mig har Lisbeth Knudsen været den person, som har gjort det godt alle de steder, hun har været. Jeg kender hende bedst fra hendes tid hos Berlingske, men hun har for mig altid været en person med integritet og stor viden.

Nu bor du på Bornholm, hvordan hænger det sammen?

– Min mand Per er bornholmer og vi har i nogle år talt om at flytte til øen, og så kom chancen lidt før planlagt og vi tog springet. Vi har en del familie her og føler os hjemme.

Har det været svært at få job på Bornholm?

– Jeg har haft fast job i mange år og søgte allerede job herovre før vi flyttede. Der var en del gode muligheder, især i turistbranchen, men så kom Corona-tiden og alt ændrede sig. Heldigvis kom der en åbning på avisen og jeg var så heldig at få jobbet.

Hvad er dine ambitioner i forhold til dit nye job?

– Jeg har i mange år haft et godt samarbejde med Bornholms Tidende i mit job hos Pressens Fællesindkøb og jeg er glad for at være en del af teamet. Jeg vil gerne hjælpe med at støtte de gode kolleger i deres arbejde, så de kan bruge tiden der, hvor det sker!

Hvad laver du, når du ikke arbejder?

– Min mand og jeg bruger gerne naturen på Bornholm, hvor vi går lange ture, cykler og svømmer. Vi har to sønner i København og en i Finland, hvor også vores børnebørn bor. Min mor og bror bor i Tyskland, som også glæder sig over besøg. Familien er det vigtigste for os, og vi rejser en del for at ses mest muligt.

Hvad er dit yndlingssted på Bornholm?

– Det er næsten ikke til at besvare, der er så mange flotte steder, som begejstrer os, selv om vi har kommet på øen i så mange år. Lige nu er vores yndlingssted Dueodde, hvor vi har vores sommerhus tæt på stranden.

 

 

Bettina Dahl

Alder: 63 år

Civilstatus: Gift med Per

Bopæl: Rø

Uddannelse: Trafikassistent og akademimerkonom

Hobbies: Sport, rejser, læse bøger, hygge med familie og venner