Arkivfoto: Anders Liljeroth

1,5 millioner kroner til forenings- og kulturlivet

Tre bornholmske fonde har nu behandlet modtagne ansøgninger om støtte fra fondenes særlige fælles støtteordning til imødegåelse af covid-19-krisens betydning for det bornholmske forenings- og kulturliv.

Det oplyser en pressemeddelelse fra fondene, som fortsætter:

I juni måned kunne vi fortælle, at Sparekassen Bornholms Fond, E., S. & A. Larsens Legat og Bornholms Brand A.m.b.a. havde etableret en ekstraordinær støtteordning for det bornholmske forenings- og kulturliv.

Ansøgningsfristen var 1. september 2020.

I alt er der modtaget 27 ansøgninger, og alle ansøgninger levede op til vilkårene for støtteordningen. De ansøgte beløb overstiger langt puljen, men det er glædeligt, at vi herigennem trods alt kan give et bidrag til at hjælpe de mange foreninger og kulturinstitutioner bedre gennem krisen.

Direktør for Sparekassen Bornholms Fond, Tommy B. Thomsen, tilføjer, at “antallet af ansøgninger bekræfter, at der er et behov for hjælp til et kriseramt forenings- og kulturliv. Vi er glade for, at vi på denne måde kan understøtte det brede forenings- og kulturliv på Bornholm”.

Der er bevilget støtte til følgende foreninger/institutioner:

Allinge-Sandvig Gymnastikforening, Baptistspejderne, Bornholms 4H, Bornholms Golfklub, Bornholms Højskole, Bornholms Idræts- & Kulturcenter, Bornholms Sportsfiskerforening DBU Bornholm, Gourmet Bornholm, Grønbechs Gård, Hasle Idrætsforening, Kastellets Venner, Knudsker IF, Martin Andersen Nexøs Mindestuer, Musikhuzet, Nyker Forsamlingshus, RIK – fodboldafdelingen, Snogebæk Borgerforening, Svaneke Idrætsklub, Teaterforeningen Bornholm, Tejn IF, Viking Fodbold/E-sport, Viking Atletik, Værftet Nexø Østerlars, Østermarie Bridgeklub, Østermarie IF og Aarsballe Boldklub.

Puljen, der er blevet fordelt, lød på 1,5 millioner kroner, oplyser Morten Holten, direktør i Bornholms Brand, og de samlede ansøgninger løb i det dobbelte.