Kulturuge Forfatter Maria Helleberg pŒ Bornholms H¿jskole 25 personer var m¿dt fram for at h¿re. Maria Helleberg skriver fortrinsvis historiske romaner, hvorfor hun ofte bliver kaldet den historiske romans Der er litteraturfestival på Bornholms Højskole i denne uge. I lørdags trak forfatteren Maria Helleberg fulde huse. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Stor fondsdonation redder Bornholms Højskole gennem sommeren: Vi kommer ud med skindet på næsen

En stor donation på 230.000 kroner fra tre bornholmske fonde er netop faldet ned i højskolens turban – og den lander på et tørt sted, fortæller Niels Glahn, forstander på Bornholms Højskole.

Højskole

En stor donation på 230.000 kroner fra tre bornholmske fonde er netop faldet ned i højskolens turban – og den lander på et tørt sted, fortæller Niels Glahn, forstander på Bornholms Højskole.

Sommerens korte kurser har været udsolgt indenfor de gældende rammer, hvilket er godt – men det har ikke været en gratis omgang, siger forstanderen. Tværtimod har det medført ekstra udgifter at gennemføre kurserne på forsvarlig vis.

– Vi har haft to store ekstraordinære udgiftsposter under coronaen: Rengøring og teltleje. Toiletterne skal rengøres to gange om dagen, alle håndtag skal sprittes af og vi har meget store arealer som skal rengøres, siger Niels Glahn.

Store ekstraudgifter

Samtidig har skolen måttet leje et stort telt, som hele sommeren har stået ude på græsplænen foran højskolen.

– Vi har ikke kunnet synge indendørs, og vi kan ikke forestille os en højskole uden sang, siger Glahn.

Ekstra rengøring og teltleje giver tilsammen en ekstraudgift på 340.000 kroner, og her kommer de 230.000 fra Brdr. Larsen, Sparekassen Bornholm og Bornholms Brand til at gøre godt.

– Vi er så lykkelige for det, siger forstanderen, der er dybt rørt over at opleve den store opbakning fra lokalsamfundet i en svær tid for højskolen. Det er dog fondspengene, der gør den store forskel, indrømmer Niels Glahn.

– Takket være den store donation kommer vi ud af sommeren med skindet på næsen, siger han.

Niels Glahn, forstande rpå Bornnholms Højskole, kan begynde at se fremad efter dagens donation fra tre bornholmske fonde. Arkivfoto: Jakob Jepsen

Tilmeldinger til foråret tikker ind

Derudover kan Niels Glahn fortælle, at tilmeldingerne til forårets lange kunstkurser er begyndt at tikke ind.

– Og vi har allerede flere tilmeldinger nu, end vi havde til forårskurset sidste år. Så nu kan vi begynde at planlægge og disponere, siger en lettet Niels Glahn.

Beløbet på 230.000 kroner kommer ud af en fælles pulje på 1,5 million kroner, som de tre bornholmske fonde har afsat til at hjælpe lokale institutioner og det bornholmske foreningsliv helskindet gennem cooronaen.

 

Info: Kulturugens Litteraturfestival afvikles i denne uge på Bornholms Højskole. I eftermiddag fortæller Jesper Clemmensen om Anden verdenskrig og Den Kolde Krig, og i morgen er det TV-værten Anne Glad, der optræder. Hun er kendt fra livssstilsprogrammet ‘Kender du typen’ og taler nu også litteratur i DRs podcast Bogselskabet.