Mindeord: ‘Bornholmer Garden har utrolig meget at takke Jan for’

Dorit Dahl, Rønne, har skrevet følgende mindeord i anledning af Bornholmer Gardens stifter Jan Nielsens død:

Torsdag morgen fik vi den ikke helt uventede besked om, at Bornholmer Gardens stifter, Jan Nielsen, var sovet ind.

Jan var med til at oprette Bornholmer Garden, en stor og til tider meget besværlig opgave. Alt skulle startes fra bunden; medlemmer, instrumenter, uniformer og ikke mindst lokaler.

Vi, som kendte Jan, ved, at når han havde bestemt sig for, at noget skulle ske, så skulle der virkelig meget til at forhindre ham i at fuldføre. Og også dette projekt fuldførte han til trods for mange dystre forudsigelser.

I starten var Jan både formand, instruktør og aktiv musiker. Han gik nærmest gennem ild og vand for Bornholmer Garden. Også efter han havde fået hjælp på nogle af posterne, kæmpede han stadig for at opretholde og forbedre garden.

Han var også den drivende kraft da garden købte og istandsatte sit eget hus, som stadig er gardens hjemsted. Og da garden først var startet, gik han ufortrødent i gang med at stifte en støtteforening til garden, hvilket også lykkedes for ham.

Jan spillede med i garden, mange år efter han var gået af som formand, og da han havde besluttet sig for at stoppe – ja, så sørgede han for, at hans bror afløste ham på instrumentet.

Os, der i dag er i Bornholmer Garden, har utrolig meget at takke Jan for, men også alle unge som gamle medlemmer, der har fået en musikalsk oplevelse som udøvende musikere, oplevelser som garderejse med videre.

Alt det havde vi ikke nået, hvis Jan ikke havde vist den energi og kærlighed for den opgave, det var at stifte Bornholmer Garden.

Alle os i garden og alle bornholmere, der elsker musik, har utroligt meget at takke Jan for. Verbalt er det for sent at udtrykke vores taknemmelighed, men vi gør det med et: Ære være Jans minde.