Ekkodalen. Arkivfoto: Berit Hvassum

Hund uden snor koster bøde på 2.000 kroner

Retten

Det koster 2.000 kroner at gå uden sin hund i snor, når et skilt på stedet oplyser én om pligten – og man samtidig bliver mindet flere gange om det af to skovfogeder i uniform. Alternativt kan man komme seks dage i fængsel.

Det måtte en 53-årig kvinde mandag formiddag se i øjnene i Retten på Bornholm.

Kvinden luftede den 6. maj sin hund ved Ekkodalen. Her blev hun antastet af de to skovfogeder, som hun i første omgang bad om at holde sig væk, fordi hun ønskede at være i fred. Kort efter søgte hun dog ind på Ekkodalshuset, hvor hun lånte en hundesnor.

Men da var politiet allerede blevet tilkaldt, og selvom kvinden søgte væk fra stedet og ind på en privat grund, fandt patruljen hende hurtigt.

I retten erkendte kvinden, at forløbet havde været som også en af de to skovfogeder fortalte om som vidne. Hun mente imidlertid, at hun ikke burde straffes, fordi de to skovfogeder ikke havde præsenteret sig, og fordi hun mente, at de havde opført sig upassende.

– Der var to, der forfulgte mig, og jeg oplevede det simpelthen så ubehageligt. Da jeg havde lånt en hundesnor, blev de ved at forfølge mig på 2-3 meters afstand. De svarede ikke, når jeg talte til dem. Det var simpelthen så ubehageligt, og jeg gjorde endda, hvad de havde bedt mig om, fortalte kvinden.

– Det var virkelig modbydeligt, og jeg kunne ikke sove om natten. Hvis det handler om paragraffer, så er det rigtigt nok, at så er jeg skyldig. Men jeg synes dog, at noget kommunikation havde været hensigtsmæssigt, sagde hun.

Som vidne fortalte den ene skovfoged, at hans kollega havde præsenteret sig, og at de begge havde deres uniform på. Han fortalte desuden, at kvinden efter hans opfattelse burde være helt klar over, hvad situationen var.

Sagens anklager fandt det ikke troværdigt, at kvinden ikke havde set skiltet om forbud mod løse hunde, særligt fordi kvinden efter sit eget udsagn ofte færdes ved Ekkodalen. Efter en kort tænkepause til dommeren blev kvinden herefter dømt efter anklageskriftet.