Chimera på værft ud for Svendborg. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden / FAA.dk

Husker du Chimera? Du gætter aldrig hvad skibet nu skal

De fleste bornholmere husker stadig Chimera, der sejlede mellem Christiansø og Gudhjem i næsten 40 år frem til 2006. Mange har også begrædt det forfald, som de har set på fotos af skibet fra de senere år.

Men nu er der håb om bedre tider for Chimera. Ikke bare skibet bliver skibet nu gennemrenoveret på værft. Det kommer også til at sejle igen, skriver Fyns Amts Avis.

Når Chimera efter sit ophold på værft efter planen skal sejle til Fanø for egen kraft, bliver det til gengæld for at få en helt ny rolle som fastliggende.

Chimera er blevet købt af Kirsten og Kurt Kirkegaard fra Fanø. Her har parret drevet restauranter, og Chimeras fremtid bliver i samme branche. Skibet skal være café og butik.

– Ingen af os har maritim baggrund, men vi har længe drømt om at få et skib. Min kone fandt Chimera på nettet, fortæller pensionisten Kurt Kirkegaard til Fyns Amts Avis.

– Vi kan godt se, at den er træt og kommer til at koste nogle penge. Til gengæld har vi en tro på, at det nok skal lykkes, siger han.

Et kuriosum i sagaen om Chimera handler om, at skibet for tiden bliver gjort klar på Ring-Andersens skibsværft på Frederiksøen ud for Svendborg – det samme værft, der byggede Peter, som Chimera delte Christiansø-sejladsen med igennem mange år, og som stadig sejler mellem Christiansø og Gudhjem.