Nexø Havn 2020 med restauranten Fiku Miku. Foto: Erik Gornitzka

Her holdt dampskibsselskabet til fra 1904

Nexø Havn Dampskibskajen. Østbornholms Damskibsselskab Expedition og Pakhus. Bygningen blev opført i 1904 og blev total smadret ved russernes bombardement i maj 1945. På det tidspunkt lå der næsten 100 sårede tyske soldater i pakhuset; flygtninge fra Østpreussen. Efter bombardementet bar tyske soldater de døde ud af pakhuset og brændte ligene på et stort benzinbål på ydermolen, blandt andet for at undgå smittefare.

Det nye pakhus og ekspedition for det Østbornholmske Dampskibs Selskab bliver opført i 1948. I dag indeholder bygningen tre restauranter, turistkontor og ventesal for ruten til Polen.

Østbornholms Damskibsselskab ekspedition og pakhus. Fotograf ukendt. Nexø Museums billedsamling.