Joan Prahl. Foto: Berit Hvassum

Fortsat omskæring af drengebørn afgjorde sagen for socialdemokratisk håb: Joan Prahl forlader partiet

Den nyvalgte bornholmske kandidat til regionsrådet Joan Prahl Parente har valgt at melde sig ud af Socialdemokratiet.

POLITIK

Den nyvalgte bornholmske kandidat til regionsrådet Joan Prahl Parente har valgt at melde sig ud af Socialdemokratiet.

For Socialdemokratiet på Bornholm betyder Joan Prahl Parentes beslutning, at medlem af regionsrådet Leila Lindén (S) kan ende med at være den eneste bornholmske S-kandidat på listen, når der i november næste år er valg til regionsrådet.

Årsagen til Joan Prahl Parentes farvel til Socialdemokratiet er, at regeringen ikke vil forbyde omskæring af drengebørn.

“Børnenes statsminister forsvandt. Jeg kan ikke støtte en regering, der ikke vil gøre op med omskæring af drenge”, skrev Joan Prahl Parente torsdag på Facebook.

Det har ikke været muligt at få yderligere kommentarer fra Joan Prahl Parente. Efter både at have været afdelingsformand for fagforbundet FOA på Bornholm og forbundssekretær for FOA på landsplan gennem tre år havde hun solide rødder i fagbevægelsens del af Socialdemokratiet. Hun arbejder til daglig som teamleder i den bornholmske hjemmepleje.

Ikke i spil til kommunalvalg

– Det har jeg sådan set bare taget til efterretning. Det er jo hendes eget valg, og det har jeg ikke tænkt mig at gøre noget ved

– Joan har meddelt sin beslutning i en mail, og jeg har ladet det blive ved det. Jeg mener ikke, at man kan prøve at påvirke de beslutninger, som folk tager af den slags.

Bornholm er sikret to pladser på Socialdemokratiets liste ved valget til regionsrådet i Region Hovedstaden. Anette Stæhr ved endnu ikke, om det vil være rettidigt, hvis Socialdemokratiet på Bornholm får kandidat nummer to på plads ved næste forårs generalforsamling.

– Lige nu kan vi desværre ikke gøre noget ved det, når vi lige har holdt generalforsamling. Jeg har endnu ikke undersøgt, om vi kan stille en kandidat op på den næste generalforsamling. Men kan vi ikke det, stiller vi Leila op, og det er så det, siger Anette Stæhr.

Derimod er det sikkert, at Joan Prahl Parentes farvel til partiet ikke får noget at sige for Socialdemokratiet ved det næste kommunalvalg, der også finder sted i november næste år. Her havde Joan Prahl Parente under alle omstændigheder ikke stillet op.

– Det havde hun ikke, for vi har ikke dobbeltmandater. Joan ville stille op til regionsrådet. Det var det, der var aftalen, siger Anette Stæhr.

Hvor stor en streg i regningen er det, at hun har meldt sig ud?

– Det er altid træls for nu at sige det på godt jysk. Men vi må også videre. Hellere nu end senere, kan man også sige, siger Anette Stæhr.