Espersens fabrik i Hasle er midlertidigt lukket på grund af et tilfælde af covid-19. Foto: Allan Rieck

Tilfælde af covid-19 lukker Espersens fabrik i Hasle indtil mandag

CORONA

En medarbejder fra Espersens fabrik i Hasle er konstateret smittet med covid-19.

Information blev givet til Espersen onsdag aften, hvor virksomhedens beredskab blev sat i gang, oplyser en pressemeddelelse, som fortsætter:

– Vores medarbejderes sikkerhed er virksomhedens vigtigste prioritet, og fabrikken blev lukket i går onsdag efter endt produktion. Vi forventer, at der åbnes for produktion igen på mandag den 14. september. Ud fra et tryghedsperspektiv har Espersen valgt at bede alle 35 medarbejdere på fabrikken om at blive testet to gange med negative resultater, før de kan møde ind igen. Derudover skal de være opmærksomme på symptomer.

Det oplyses videre, at fabrikken gennemgår grundig rengøring mellem alle skift dagligt for at minimere en eventuel smittespredning, ligesom der er ikke er kontakt mellem produktion og administration på fabrikken, som også er lukket for både interne og eksterne besøg.

Espersens kontor og frostlager i Rønne er ikke omfattet af lukningen, hvilket er en konsekvens af resultatet af smittesporing.

Lukningen på to dage har ingen konsekvenser for fabrikkens salg af Filet-O-Fish til McDonald’s restauranter i Europa, da Espersen har et sikkerhedslager på fire-seks ugers salg i fald en sådan situation kunne opstå.