Arkivfoto: Berit Hvassum.

Kommunen får projektleder til arbejdet med energiøen

I to år skal en medarbejder i en nyoprettet stilling som projektleder sørge for, at Bornholm samler trådene og bliver klar til at samle flest mulige gevinster op fra den kommende energi-ø.

ENERGI-Ø

I to år skal en medarbejder i en nyoprettet stilling som projektleder sørge for, at Bornholm samler trådene og bliver klar til at samle flest mulige gevinster op fra den kommende energi-ø. Kommunalbestyrelsens økonomiudvalg godkendte onsdag at sætte godt 1,3 millioner kroner af til arbejdet.

Koordinatoren kommer til at arbejde for regionskommunen, men i samarbejde med Business Center Bornholm, Campus Bornholm, Offshore Center Bornholm, Rønne Havn og Beof, der alle har ønsket, at kommunen tager den koordinerende rolle på sig.

“Business Center Bornholm det vigtigt, at medarbejderen gennem koordinering og udviklingsinitiativer arbejder for, at de bornholmske virksomheder bliver en del af offshore-industrien, og at vi får tiltrukket nye virksomheder, som ønsker at etablere sig på Bornholm”, skriver erhvervschef Christa Lodahl i Business Center Bornholms støtteerklæring om den nye stilling.

“Det er vigtigt, at alle indsatser fra såvel private, som offentlige og politiske aktører struktureres og organiseres, så det lykkes for Bornholm at indfri muligheden for at få etableret havvindmølleparken”, skriver Inge Prip, direktør for Campus Bornholm.

Den kommende projektleder bliver ansat senere på efteråret og kommer til at arbejde i borgmester Winni Grosbølls sekretariat, der officielt har navnet Center for Regional Udvikling, IT og Sekretariat.