Arkivfoto.

Smitte skaber knas i arbejdet på tandklinik

Corona

Tandklinikken på Ll. Torv, Rønne, har rent arbejdsmæssigt været på nedsat blus i nogle dage, efter at en ansat blev konstateret positiv for coronasmitte.

Det oplyser en af ejerne, Jesper Juul Nielsen, idet han dog satser på, at klinikken kan skrue op på fuldt blus igen i næste uge.

– Men det har i allerhøjeste grad påvirket vores arbejde, siger han.

– Ligesom det gør alle andre steder, der bliver ramt. Vi har haft delvist lukket, fordi vi skulle have alle vores medarbejdere testet for at kunne lukke op for patienterne. Det er der nogle faste regler og retningslinjer for fra Styrelsen for Patientsikkerhed, og dem har vi fulgt. Derfor havde vi lukket mandag og tirsdag og holder delvist åbent resten af ugen. Forhåbentlig får vi normal drift allerede i næste uge.

Klinikken har cirka 12 ansatte.

– Det vigtige er, at man overholder de regler, der er, i den her situation, siger Jesper Juul.

– Og det er i øvrigt blevet konstateret, at vores medarbejder er blevet smittet ved et privat arrangement, så der er ingen problemer med smittefare på klinikken overhovedet, efter at vi har haft lukket ned.

Og nedlukningen har påvirket jeres patienter i forhold til udsatte behandlinger og så videre?

– Ja, puha, i allerhøjeste grad, og det er vi kede af, for der er mange, der går rundt med tandpine. Med den situation, var har med for få tandlæger på Bornholm, er der rigtig mange, der kommer i klemme. Vi har mange igennem hver dag, og af samme årsag har vi også det seneste halve år kørt med forskudt arbejdsplan for at minimere flowet af patienter på en gang i klinikken, og vi har heller ikke været flere behandlere ad gangen end højst nødvendigt. På den måde har vi bedst muligt kunnet overholde de retningslinjer og krav, der har været, til minimumsafstand og så videre, siger Jesper Juul Nielsen.