Der er grund til store smil hos brødrene Jacob og Rasmus Lund, som her ses ved deres hovedkontor på Griffen Spa Hotel, Rønne. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Overskud på 25,8 millioner kroner i 2019: Rekordresultat i Familie Ferie Bornholm

Bornholms største ferievirksomhed, Familie Ferie Bornholm ApS med hovedsæde på Griffen Spa Hotel på Nordre Kystvej, Rønne, fik i 2019 et overskud på 25,8 millioner kroner mod 9,9 millioner kroner i 2018.

Erhverv

Bornholms største ferievirksomhed, Familie Ferie Bornholm ApS med hovedsæde på Griffen Spa Hotel på Nordre Kystvej, Rønne, fik i 2019 et overskud på 25,8 millioner kroner mod 9,9 millioner kroner i 2018.

Det oplyser selskabet, som ejes af brødrene Jacob og Rasmus Lund, i en pressemeddelelse, som også fortæller, at Familie Ferie Bornholm ultimo 2019 havde en egenkapital på 138 millioner kroner.

Investering, udvikling og en flot indsats fra selskabets medarbejdere er nøglen til det gode resultat, som Familie Ferie Bornholm ApS har skabt, noteres det i pressemeddelelsen, hvori Rasmus Lund også siger:

– Det solide overskud i 2019 er resultatet af vores dygtige medarbejderes indsats, og at vi gennem årene har investeret over 200 millioner kroner i køb og udvikling af en række af øens større feriesteder. Ud over at vores koncern udlejer ferieboliger, så opkøber vi således også feriesteder med henblik på renovering og videresalg. Indtjeningen fra salgene bruger vi til at investere i nye feriesteder. Dermed skaber vi en positiv cirkelvirkning. Vi er glade for, at vi på denne måde medvirker til at skabe det kvalitetsløft, som er afgørende for udviklingen af Bornholms turisme.

Vi er også stolte over, at vores koncern i 2019 betalte over 5,6 millioner kroner i selskabsskat.

Jacob Lund, medejer af Familie Ferie Bornholm

Kvalitetsløftet på feriestederne, noteres det videre, har givet en kraftig vækst i antallet af gæster og dermed større udlejningsindtægter, som igen er grundlag for at kunne videresælge feriestederne.

– Vi er så heldige – eller dygtige – at køberne af feriestederne fortsætter med at bruge vores datterselskab, A/S Team Bornholm, som udlejningsbureau efter deres køb af ferieboligerne fra os. A/S Team Bornholm realiserede i 2019 et resultat på 2,8 millioner mod et overskud på 1,1 millioner i 2018. Det forbedrede resultat skyldes en solid vækst i udlejningen. Dermed blev 2019 endnu et rekordår for de ferieboligejere, som udlejer deres feriebolig via os. Det er vi stolte over, siger Jacob Lund i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Vi er også stolte over, at vores koncern i 2019 betalte over 5,6 millioner kroner i selskabsskat. Skattebetaling er jo reelt en omkostning, men specielt i en tid, hvor samfundet har store omkostninger grundet corona, er vi glade for at kunne bidrage til samfundet. I turistbranchen skal vi huske på, at en af årsagerne til, at turisterne kommer til Bornholm og Danmark er, at vi har et så velfungerende samfund – og uden skatter var der ikke noget velfungerende samfund.

Af Familie Ferie Bornholms regnskab fremgår det i øvrigt, at overskuddene i de foregående år ser således ud:

• 2017: 14,8 mio. kr.

• 2016: 12,2 mio. kr.

• 2015: 9,1 mio. kr.