Fra på fredag og en uge frem er der igen kulturuge rundt på hele øen. Pressefoto

20. udgave af Bornholms Kulturuge åbner i Svaneke

KULTUR

Bornholms Kulturuge har i år tyve års jubilæum, og det fejres med at alle arrangementer på åbningsdagen i Svaneke er gratis.

Kulturugen skydes i gang med et åbningsarrangement i Svaneke fredag den 11. september, og slutter på Ertholmene søndag den 20. september.

Åbningsdagen på kulturugen starter klokken 10 i Brænderigænget og herefter kommer arrangementerne som perler på en snor. Klokken 15 spiller Havz Jazz på havnen, som en velkomst til den sejlbåd, der anløber med den officielle åbningskomité.

Herefter er der officiel åbning med taler, sang og musik i Brænderigænget.

Formand for Bornholms Kulturuge, Mikkel Bach-Jensen, byder velkommen. Pernille Kofod Lydolph, direktør for Destination Bornholm, holder den officielle åbningstale og der vil være musik og sang ved Niels Jørgen Riis, Lars Nørgaard og Stina Rasmussen samt Svaneke Friskolekor. TV2 Bornholm sender åbningen direkte.

Herefter fortsætter Svaneke med at byde på gratis arrangementer resten af eftermiddagen, og der sluttes af med hele tre aftenarrangementer, henholdsvis på stadion, på Svanekegaarden og i Svaneke Kirke, der til anledningen kun er oplyst af levende lys.

Det er med andre ord muligt at opleve alle Kulturugens ni spor i Svaneke allerede på åbningsdagen – Teater/Scenekunst, Litteratur, Madkultur, Kunsthåndværk, Kunst, Rytmisk musik, Klassisk musik, Historie/Kulturhistorie og Natur, oplyser Bornholms Kulturuge i en pressemeddelelse.

Bornholms Kulturuge finder i år sted fra fredag den 11. til søndag den 20. september, rundt på hele Bornholm, og på Christiansø.