Husk at bruge håndsprit og at efterleve de andre råd fra sundhedsmyndighederne, lyder opfordringen fra Bornholms Hospital og Bornholms Regionskommune. Arkivfoto

Smittetallet stiger igen: Kommunen og hospitalet opfordrer til at huske de gode vaner

CORONA

Syv personer på Bornholm har de seneste syv dage fået konstateret coronavirus, viser mandagens smittetal fra Statens Serum Institut (SSI).

Dermed er Bornholm oppe på i alt 90 registrerede smittede siden pandemiens udbrud.

Det har tirsdag fået Bornholms Hospital og Bornholms Regionskommune til at opfordre bornholmerne til at være ekstra opmærksomme på at efterleve Sundhedsstyrelsens retningslinjer om at holde afstand og generelt holde en høj hygiejne.

“Selvom vi længe har praktiseret vanerne, er det nu vi skal holde fast og fortsætte de gode takter. Brug omtanke i dagligdagen og hjælp også gerne andre med at huske på, at corona stadig skal bekæmpes med afstand og høj hygiejne”, skriver Bornholms Hospital og Bornholms Regionskommune i en fælles pressemeddelelse.

“Det er vigtigt, at vi fastholde de gode vaner, så vi undgår smitte og at indføre særlige restriktioner, som dem vi så i foråret for eksempel på plejecentre, hvor beboerne i lang tid måtte være uden besøg”, står der i pressemeddelelsen.

Mandag fik den stigende smitte med coronavirus i Odense Kommune, Københavns Kommune og kommuner omkring hovedstaden sundhedsmyndighederne til at indføre lokale restriktioner, og derfor er det nu, bornholmerne skal holde fast i de gode vaner, for at disse ikke bliver indført på Bornholm, påpeger Annemarie Hellebek, direktør Bornholms Hospital, og Trine Dorow, servicedirektør Bornholms Regionskommune.

 

 

Fakta

Bornholms Regionskommune og Bornholms Hospital henviser til fem råd, der skal forebygge smitte med covid-19.

• Vask ofte hænder eller brug håndsprit.

• Host eller nys i dit ærme.

• Undgå håndtryk, kindkys og kram.

• Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.

• Hold afstand – og bed andre tage hensyn.

Og husk – brug mundbind i den kollektive trafik, skriver Annemarie Hellebek, direktør Bornholms Hospital, og Trine Dorow, servicedirektør Bornholms Regionskommune, i pressemeddelsen.