Lars Randorff Nørgaard er ny formand for kulturstedet Svanekegaarden. Foto: Berit Hvassum

Svanekegaarden udpeger ny formand

Fonden Svanekegaardens bestyrelse udpegede enstemmigt på sit møde i dag Lars Randorff Nørgaard , 58 år, til ny formand, meddeler administrator Mie Hjort i en pressemeddelelse fra Svanekegaarden.

Lars Randorff Nørgaard er til daglig lærer på Svaneke Friskole og tidligere medlem af kommunalbestyrelsen for Alternativet.

Formanden for Svanekegaarden gennem de seneste seks år, 74-årige Peter Riis har ønsket at trække sig fra posten som formand for at bane vejen for et generationsskifte.

Den ny formand har hidtil siddet i Svanekegaardens bestyrelse, udpeget af Bornholms Regionskommune efter kommunalvalget i 2017. Lars Randorff Nørgaard er bl.a. aktiv inden for rytmisk musik og er formand for Svaneke Badeklub.

– Jeg er meget beæret over, at Fonden Svanekegaardens bestyrelse, peger på mig som afløser på formandsposten. Det er kun muligt, fordi Peter Riis bibeholder sin rolle på økonomiområdet, siger Lars Randorff Nørgaard i forbindelse med skiftet.

Han ser frem til at kunne arbejde sammen med alle de mange mennesker, ansatte og frivillige, som har deres gang i huset-
– Jeg vil prøve på, at flytte aldersgrænsen lidt ned, for det besøgende publikum. Vi kunne godt trænge til lidt mere, der er målrettet de unge, mener den nyudpegede formand.

Peter Riis fortsætter som medlem af Fondens bestyrelse med særligt fokus på Svanekegaardens økonomi- og regnskabsområde i en tid, hvor Svanekegaarden på linje med mange andre kulturcentre kæmper med sin økonomi blandt andet i lyset af Corona-krisen.

Bestyrelsen takker samtidig Peter Riis for hans mangeårige indsats i bestyrelsen, heraf de sidste seks år som formand – en periode, hvor Svanekegaarden har kunnet styrke og forøge aktiviteten og antallet af arrangementer på trods af vanskelige økonomiske vilkår.