Express 1. Arkivfoto: Klaus Holsting

Søfartsstyrelsen om Express 1 og 2 på kollisionskurs: Tæt på, men ingen overtrædelse af søvejsreglerne

Transport

Søfartsstyrelsen oplyser til Bornholms Tidende, at den nu har afsluttet undersøgelsen vedrørende Express 1 og 2 og orienteret rederiet.

Der var tale om en near miss, hvor der glædeligvis ikke er sket en ulykke, og vi har ikke kunnet konstatere en overtrædelse af søvejsreglerne som sådan, oplyser Søfartsstyrelsen i en mail til avisen, som fortsætter:

“Når det er sagt, skal skibe jo ikke komme i situationer, hvor det er nødvendigt at manøvrere så hårdt for at undgå kollision. Søfartsstyrelsen har derfor bedt rederiet om at forebygge lignende situationer. Rederiet har på den baggrund skærpet deres procedurer”.

Som tidligere fortalt i avisen var det ved midnatstid natten mellem lørdag den 4. juli og søndag den 5. juli, at passagerer om bord på Express 2 mellem Rønne og Ystad fik sig en forskrækkelse, da færgen måtte foretage det, der blev betegnet som en brat opbremsning, da den tilsyneladende var tæt på at kollidere med Express 1. Ordensmagten blev da også kontaktet af en passager på Express 2 en halv time efter hændelsen lørdag midnat.

Express 2 var på vej mod Rønne fra Ystad – og i modsatte retning sejlede Express 1.

– Vi bliver kontaktet af en passager, som fortæller, at færgen bremser hårdt op og laver en undvigemanøvre. Da han ser ud af vinduet, kan han se den anden færge, der er ret tæt på, oplyste vagthavende ved Bornholms Politi dengang til Bornholms Tidende.

Søfartsstyrelsen har altså nu afsluttet den undersøgelse, der blev iværksat med ovenstående konklusion til følge.

Styrelsen oplyser, at den ikke umiddelbart offentliggør selve undersøgelsen.