Pengene fordeles i næste uge: Kommunens uventede gevinst er kun på 12 millioner

Selvom Bornholm næste år får 35 millioner kroner fra statens pulje til vanskeligt stillede kommuner efter kun at have budgetteret med 12 millioner, bliver gevinsten ikke helt på 23 millioner uventede kroner.

Den bliver faktisk “kun” på lige knapt det halve, nemlig 12 millioner kroner. Det fortalte borgmester Winni Grosbøll (S) torsdag aften ved et ekstraordinært møde i kommunalbestyrelsen.

Her fortalte borgmesteren desuden, at de syv partiers gruppeformænd mødes i næste uge for at tale om, hvad der skal ske med de uventede millioner. Sidste uges forlig om næste års budget står ved magt. Sagen handler kun om de uventede penge, fortalte hun også.

– Vi skal have dispensation til at finansiere nogle anlæg via lån, og det har vi ikke helt fået. Derfor skal vi først trække seks millioner kroner fra. Så er vi nede på 17 millioner, forklarede Winni Grosbøll først.

– Så har vi desuden lånt fem millioner kroner fra kommunens kasse. Når vi har lagt dem tilbage i kassen igen, er vi nede på 12 millioner kroner. Og det er jo rart, sagde borgmesteren dernæst.