Nyt kommunalbudget giver flere penge til byggesagsbehandling

Nyt kommunalbudget giver flere penge til byggesagsbehandling
Arkivfoto.
| ABONNENT | 3. SEP 2020 • 13:03
Af:
laust jordal
| ABONNENT
3. SEP 2020 • 13:03
BYGGESAGER

Bornholms Regionskommunes afdeling for byggesager gav den 11. august ejeren af den omstridte terrasse i Bryggerstræde i Gudhjem 14 dage til at vende tilbage til kommunen med nye planer til et reduceret byggeprojekt.

Da ejeren ikke svarede, skulle kommunen have sendt et varsel om påbud på nedrivning af terrassen den 25. august. Men det varsel er stadig ikke blevet sendt på trods af de to ugers svarfrist er udløbet. Det går langsomt hos Byg, og det gør det på grund af manglende byggesagsbehandlere, siger chef i Byg Regin Nordentoft.

– Hvis vi ser tilbage på de sidste fire måneder, så er der seks medarbejdere, der er holdt op. To er gået på pension, og fire er startet i nye jobs. Vi har mistet omkring en tredjedel af de medarbejdere, der sad med sagsbehandlingen. Så vi er inde i en bølgedal lige nu. Det forklarer selvfølgelig ikke, hvorfor der er gået så lang tid med at se på den konkrete sag, der er gammel efterhånden, men det er grunden til, at vi ikke har sendt varslet om påbud endnu, siger Regin Nordentoft.

– Der er til gengæld startet fire nye medarbejdere inden for de sidste måneder, men de fleste har ikke direkte erfaring med byggesager, så det næste halve år må vi regne med, at vi skal køre nye medarbejdere ind, og vi derfor kan få udfordringer med at holde samme produktivitet som vi har haft før, siger han.

Flere sager, færre hænder

Regin Nordentoft anslår, at antallet af byggesager på Bornholm gennem de seneste år er steget med 15-20 procent, men at der samtidig er blevet allokeret færre medarbejderressourcer til byggesagsbehandlingen. Derfor glæder han sig nu over, at der med det nye kommunale budgetforlig bliver sat penge af til at ansætte tre ekstra byggesagsbehandlere.

– Det er rigtigt glædeligt, at der sker så meget på øen, og folk gerne vil udvide og bygge nyt, men det kræver, at der er flere hænder til at tage sig af sagsbehandlingen. Derfor er jeg super glad for, at politikerne har valgt at prioritere det her område. Det er ikke sjovt, når man som ansøger skal vente på at få behandlet en byggesag, og det er heller ikke sjovt for dem, der skal sidde og sagsbehandle. Derfor er det alletiders, at vi får flere ressourcer. Det kommer helt sikkert også til at betyde en masse for vores arbejdsmiljø og vores arbejdsglæde, samtidig med at kvaliteten i sagsbehandlingen også forbedres, når vi har bedre tid, siger Regin Nordentoft.