Nu bliver det nemmere for unge som ældre at finde en idræt man kan gå til

IDRÆT

Hvis man leder efter en idræt, man kan dyrke i efteråret, men har mistet overblikket over, hvad der bliver tilbudt på øen, kan man nu med fordel klikke sig ind på DGI Bornholms hjemmeside www.dgi.dk/bornholm.

Her har det lokale idrætsforbund netop lavet en samlet oversigt over de bornholmske idrætsforeningers motionstilbud. Oversigten er inddelt i fem kataloger, som dækker hver af aldersgrupperne 0-3 årige, 4-12 årige, 13-24 årige, 25-55 årige samt 55+ målgruppen. Dermed skulle det være nemt for unge som ældre at finde et tilbud, der passer til ens alder.

– Vi vil gerne være med til at synliggøre de mange tilbud, der er rundt omkring i idrætsforeningerne. Vi har i flere år samlet oplysninger om tilbud for 55+ målgruppen, men i år har vi valgt at gøre en indsats for alle alderskategorier, oplyser direktøren for DGI Bornholm, Karen-Margrethe Hansen Bager, i en pressemeddelelse.

– Hensigten er, at det skal være nemt for familier og folk i det hele taget at få information om, hvor der tilbydes hvilke aktiviteter. Der er allerede kommet mange aktiviteter i katalogerne, og vi opdaterer i takt med, at idrætsforeningerne melder nye aktiviteter ind til os. Men komplette blive de nok aldrig, vurderer DGI Bornholm-direktøren.

Der er mange motionstilbud på Bornholm – også for de helt små. Og nu bliver det endnu nemmere at finde dem, oplyser DGI Bornholm i en pressemeddelse. Foto: DGI Bornholm

Målet er at flest mulige skal motionere

Mange idrætsforeninger har også fine, opdaterede hjemmesider, hvor interesserede kan hente information om træningstider m.v.

Det nye med DGI Bornholms initiativ er forsøget med at give et ø-dækkende overblik.

– At vi har lavet separat katalog for de helt små børn, 0-3 år, hænger sammen med vores involvering i kommunens projekt ”De små børns Bornholm”. Vi vil gerne gøre en ekstra indsats for at flere småbørnsfamilier får kendskab til idrætstilbuddene og finder vej ind i idrætsforeningerne.

– Vi har også ønsket at synliggøre tilbuddene til de lidt større børn, 4-12 år samt til de unge, 13-24, som ligger i tråd med DGI’s satsning med at sikre lige adgang for børn og unge til foreningslivet.

– Og i det hele taget ønsker vi jo, at flest mulige kommer ud og motionerer i et sundt og sjovt fællesskab, så det giver mening også at lave kataloger målrettet de 25-55 årige samt til 55+ gruppen, fortæller Karen-Margrethe Hansen Bager.

Hun opfordrer til at tage kontakt til DGI Bornholm på tlf. 7940 4750 eller mail [email protected], hvis man savner et træningstilbud – eller hvis man gerne vil være frivillig i en forening.