Rønne Street Sport hedder en nystiftet forening, der vil fremme gadeidræt som skateboard, rulleskøjter og BMX i Rønne. Peter Lund Olsen er medstifter og blev valgt til formand på den stiftende generalforsamling. Foto: Jacob Jepsen

Forening skal give skatepark solidt fundament

FRITID

For fem uger siden oprettede Peter Lund Olsen gruppen Skatepark Rønne, og tre uger senere var han med til at stifte foreningen Rønne Street Sport. Målet er i første omgang at få etableret en midlertidig skatepark og på længere sigt flere faciliteter til såkaldt streetsport.

– Der er to årsager til det. Det ene er, at for at kunne modtage støtte skal vi have et cvr-nummer. Det vil sige, at vi skal have en forening Men der hvor det er rigtig vigtigt for os, det er, at vi med en forening håber, at vi kan signalere, at der er et bæredygtigt fundament for, at det her ikke bare står i et halvt år, og så forfalder det hele, siger Peter Lund Olsen, som blev valgt til formand på den stiftende generalforsamling.

Folk bliver trætte

Den tidligere skatepark ved Skansevej var et personligt, frivilligt initiativ fra et par brødre og deres mor. Den blev indviet i 2010 og blev vedligeholdt, så længe familien havde tid og energi. Derefter forfaldt den, fordi der ikke var andre, der var klar til at tage over. Det er en gentagelse af dette, foreningen skal forhindre.

 

Det er for at signalere,
at vi er seriøse omkring det her arbejde.

 

– Det er for at signalere, at vi er seriøse omkring det her arbejde. Når det er på personlige, frivillige initiativer, så synes jeg, at man rigtig ofte ser, at på et eller andet tidspunkt bliver folk trætte, de flytter eller noget andet, og så dør ting. Der håber vi, at vi ved at etablere en forening med en bestyrelse kan sige, at vi kan garantere en levetid noget længere frem i tiden, siger Peter Lund Olsen.

Mere troværdige

Han tror også, det er vigtigt at have et godt fundament i forhold til det med at søge fondsmidler.

– Dem, der giver pengene, har en vis sikkerhed for, at de penge, de giver, rækker mere end bare et halvt år frem. Vi håber, at vi kan fremstå lidt mere troværdige, siger Peter Lund Olsen.

På kort sigt arbejder foreningen for en midlertidig bane. Næste mål er en permanent bane.

– Det er en lidt længere proces, så selvom vi får en midlertidig bane nu, så har vi en stor arbejdsopgave foran os, lyder det fra Peter Lund Olsen.

 

 

FAKTA

Rønne Street Sport

Af Rønne Street Sports vedtægter fremgår det, at foreningens formål er

• at fremme streetsport i Rønne for derigennem at styrke og understøtte specielt børn og unges sundhed og trivsel.

• at rejse og drifte anlæg for streetsport i Rønne herunder skateboard, rulleskøjter, løbehjul, BMX således at aktiviteterne foregår på en forsvarlig og sikker måde.

• at styrke medlemmernes evne og lyst til at tage ansvar for eget liv og til at deltage aktivt og engageret i samfundslivet.

Om streetsport

Streetsport – på dansk gadeidræt – er idræt, man oftest dyrker på gadeplan.

Nogle gadeidrætter stammer oprindeligt fra gaden, mens andre udspringer af klassiske idrætsgrene.

Eksempler på gadeidræt: skateboard, parkour, rulleskøjter, løbehjul, bmx og gadefodbold.