Silent Disco Groove. Foto: Laust Jordal

Lydløs dans for krisecentret

INITIATIV

Dans og hav det sjovt og støt samtidig Kvindekrisecenter Bornholm. Det er ideen med et fundraiserarrangement, som Charlotte Kristensen fredag holder i sin have i Østermarie.

Her inviterer hun til Silent Disco Groove i sin have, og deltagerbetalingen går hundrede procent til at støtte voldsudsatte kvinder og børn på Kvindekrisecenter Bornholm.

Alle penge, som danses hjem fredag går direkte til Bornholms Kvindekrisecenter, da deltagerne betaler direkte hertil.

– Så jeg sørger bare for, at vi danser, siger Charlotte Kristensen.

Hun er uddannet danseinstruktør og har i løbet af sommeren stået for en række Silent Groove Disco rundt om på øen.

Det foregår ved, at deltagerne får høretelefoner på, og danser til musik, som kun de kan høre. Alle kan være med, og danse på hver deres måde til den guiding, som kommer fra instruktøren.

Hvorfor fundraíser du for krisecentret?

– Fordi det er vigtigt at have et sted, hvor kvinder og børn, som er udsat for vold kan komme for at få tryghed. Det er et vigtigt sted at have, siger Charlotte Kristensen, som siden november selv har været frivillig på Kvindekrisecenter Bornholm.

Hun blev uddannet danseinstruktør sidste år.

– Jeg har tænkt, at jeg også vil bruge uddannelsen til noget godt udover at danse, og krisecentret står mit hjerte nær, siger Charlotte Kristensen, der også er inspireret af, at andre i København fundraiser på lignende måder.

– Det er en sjov måde at fundraise på, og jeg spiller denne dag selvfølgelig en masse fede kvindelige kunstnere, så alle forhåbentlig går glade og opløftede hjem.

Hvis der er opbakning, vil Charlotte Kristensen gentage fundraisingarrangementet til kvindekrisecentret igen til næste år.

– Jeg vil rigtig gerne gøre det til en årlig ting, hvis der bakkes op om det.

Det er vigtigt at tilmelde sig, hvis man vil danse for krisecentret, for der er kun et begrænset antal høretelefoner.