Skibet Frode er et af de skibe, som butikkerne i Svaneke sætter i butiksvinduerne den næste uge som optakt til åbningen af kulturugen under temaet “Svaneke som tidligere skibsfarts – og handelsby – nu handelsby”. Frode blev bygget til firmaet Peter F. Heering på Nansens Skibsværft i Svaneke i 1843.

Svaneke tyvstarter Bornholms Kulturuge med bogstavleg

KULTURUGE

Bornholms Kulturuge åbnes i år i Svaneke. Det sker fredag den 11. september med et hav af arrangementer og aktiviteter hele dagen. Alle arrangementer er i øvrigt gratis den dag, da det er 20. gang Bornholms Kulturuge bliver holdt.

Som en optakt til ugen og Svaneke som åbningsby har 25 Svaneke-butikker under temaet ”Svaneke som tidligere skibsfarts og handelsby og nu som god handelsby” en vinduesudstilling med en bogstavleg, som løber fra fredag fra 4. september til fredag 11. september, fortæller Kirstine Jørgensen fra Byforeningen Svanekes Venner.

Hver butik udstiller et billede af et af de gamle skibe, som i Svanekes storhedstid i 1800-tallet blev bygget på Nansens eller Henrik Hansens skibsværft på havnen i Svaneke, eller af tilsvarende skibe, der sejlede ud fra Svaneke for at hente varer fra den store verden. Ti af skibene blev bygget til firmaet Peter F. Heering, hvoraf det sidste var Svanen.

Billederne indgår i en bogstavkonkurrence, man kan deltage i frem til Kulturugens officielle åbning i Svaneke fredag den 11. september.

Butikkerne udleverer en liste med en talon til konkurrencen.

På bornholmskulturuge.dk kan man allerede nu se de mange tilbud for både åbningsdagen og for hele den kommende kulturuge.