Syv kunstnere har i to måneder kunnet udstille deres kunst gratis i Møbelfabrikken i Nexø. Foto: Jacob Jepsen

Ny kunstnerforening stiftet efter sommerudstilling

Henover sommeren har syv kunstnere udstillet deres kunst i Møbelfabrikken i Nexø. Udstillingen startede i en lille glasgang i Møbelfabrikkens bygning, men voksede sig hurtigt større og rykkede til sidst ind i et 350 kvadratmeter stort udstillingslokale.

KULTUR

Henover sommeren har syv kunstnere udstillet deres kunst i Møbelfabrikken i Nexø. Udstillingen startede i en lille glasgang i Møbelfabrikkens bygning, men voksede sig hurtigt større og rykkede til sidst ind i et 350 kvadratmeter stort udstillingslokale.

Det blev til omtrent 1.600 besøgende fordelt på 50 åbningsdage, da udstillingen havde sidste dag søndag den 30. august.

– Det var svært at vide, om det ville blive en succes, men siden vi åbnede i juli og til nu, er det gået rigtig stærkt, og det har været en god oplevelse, fortæller en af de udstillende kunstnere, Jacob Zeller, der til daglig arbejder som elektriker.

Carsten Alling glæder sig over, at deres hjælpepakke til kunsten i Bornholm har været en succes. Foto: Jacob Jepsen

Hjælpepakkeeksperiment

Udstillingen har gået under navnet Kunstarkaden, og det er direktør for Møbelfabrikken, Carsten Aalling, der har taget initiativ til projektet. Han ærgrede sig over et aflyst folkemøde og gik i tænkeboks for at finde nye iværksættermuligheder på Bornholm.

– Vi har længe tænkt over, hvad vi kunne gøre for at hjælpe kunstnere på Bornholm og her specielt de små, mere sårbare og knap så kendte kunstnere. Denne kunstarkade var vores lille hjælpepakkeeksperiment, og det eksperiment er bestemt lykkedes, siger Carsten Aalling, der kan oplyse, at samtlige kunstnere har afsat kunst i løbet af sommeren.

– Kunstnerne har udstillet gratis mod, at de passede butikken, og det har være en succes, fortsætter han.

Elisabeth Christensen, ejer af Galleri Eliinor, håber, at flere kunstnere ønsker at blive medlem af den nye forening, Kunstnergruppen Bornholm. Foto: Jacob Jepsen

Inspireret af hinanden

Elisabeth Christensen, ejer af Galleri Eliinor, har til daglig lokaler i Møbelfabrikken. Hun har også udstillet sin kunst i det store lokale og det er hende, der sammen med Carsten Aalling, har fundet de kunstnere, der ønskede at udstille i Kunstarkaden.

Hun melder om et projekt, der er gået over alle forventninger.

– Jeg synes, at vi alle sammen har udviklet os både personligt og kunstnerisk. Vi er blevet inspireret af hinanden og er begyndt at nytænke vores egen kunst, og det har været helt fantastisk at være med til at opbygge det her fællesskab, fortæller Elisabeth Christensen.

Ny forening

Det er da også det fællesskab, der er vokset ud af projektet, der ifølge Elisabeth Christensen betyder mest. Det har konkret ført til etableringen af en ny forening, nemlig Kunstnergruppen Bornholm.

I fremtiden håber Elisabeth Christensen, at kunstnerne i fællesskab kan lave flere fællesudstillinger.

– Vi kendte ikke hinanden til at starte med, men vi har fungeret godt som gruppe. Jeg håber, at der på længere sigt er flere, der vil være med i foreningen, og at vi sammen kan skabe en stærkere kunstnerverden på Bornholm, siger hun.

Kunstnerforeningen Bornholm har planer om at søge fonds- og legatpenge til eventuelt fremtidige udstillinger.

Kunstarkaden i Møbelfabrikkens lokale sluttede søndag den 30. august. Foto: Jacob Jepsen