Med flere end i alt 1.500 lyttere gik premieredagen meget over forventning for Bornholms Stemme, siger kanalchefen for den nye, internetbaserede lokalradio, Anita Corpas. Pressefoto

Med hjertet i halsen og ambolte i maven – Bornholms nye stemme gik i luften

KULTUR

– Godmorgen Bornholm. Mit navn er Anita Corpas, og velkommen til første sendedag i Bornholms Stemme. Vi er spændte, vi har knoklet, og i dag deler vi alt det med dig, som vi selv brænder for, fordi fordybelse er en fornøjelse.

Med disse ord bød den nye, internetbaserede lokalradio Bornholms Stemme sine lyttere velkommen lørdag morgen. Inden premiereprogrammet “Naturligvis med Fenella Overgaard” tonede en af kanalens hovedkræfter frem med hjertet i halsen og ambolte i maven, som hun selv udtrykker det.

– Det har været ganske overvældende. Det har faktisk været forrygende, og jeg synes også, det er blevet taget godt imod. Vi har fået nogle fine kommentarer på Facebook, og folk har også skrevet, sms’et og ringet, så jeg synes, der har været meget, meget fin respons, fortæller Anita Corpas søndag, efter hendes eget program “Livet, døden og troen” har været sendt.

Nogle begrænsninger

Helt som forventet har nogle lyttere kæmpet lidt med den nye måde at modtage radio på, og holdet bag Bornholms Stemme har forsøgt at hjælpe så godt som muligt.

– Vi er ydmyge over, at folk har kastet sig ud i det, og det er også gået igennem rigtig mange steder, fortæller Anita Corpas.

En enkelt lytter henvendte sig, fordi hun slet ikke kunne høre nogen lyd. Det var en ung kvinde, så det var ikke, fordi hun ikke kunne finde ud af det tekniske.

– Så viste det sig, at hun lyttede med fra Holland. Der har vi været nødt til at lave nogle landebegrænsninger af hensyn til Koda, for det er også, hvad vi har råd til. Så man kan høre Bornholms Stemme i Danmark. Folk kan så høre det i lydbiblioteket efterfølgende, uanset hvor de sidder i verden, siger Anita Corpas.

Koda er den organisation, der sikrer, at komponister og sangskrivere får betaling for den musik, der spilles i radioen.

Ikke kun Bornholm

Med den nye Bornholms Stemme har radioreklamer også fået et comeback på Bornholm. Holdet bag radioen oplever, at der i det lokale erhvervsliv er interesse for nogle nye platforme at markedsføre sig på, hvis det sker på den rigtige måde.

– Der er en generel tendens til, at når der kommer reklamer, så kan man lige nå at tisse eller lave kaffe. Der kunne vi høre fra nogle af annoncørerne, at det vil de faktisk ikke have. De vil have noget, som man har lyst til at lytte til. Så det har vi bestræbt os på, fortæller Anita Corpas.

På premieredagen havde Bornholms Stemme i alt 1.655 lyttere, viser kanalens egne tal. Det er meget over forventning, lyder det.

– Det har ikke kun været på Bornholm, det har også været i resten af Danmark, men koncentrationen har været størst på Bornholm, og det er meget flot, synes vi. Det er vi meget ydmyge overfor, at der faktisk var en ret god start, fortæller Anita Corpas i telefonen fra København.

 

553

unikke lyttere havde Bornholms Stemme på premieredagen lørdag

 

Gerne live

Bornholms Stemme er ved at etablere et studie på Møbelfabrikken i Nexø, men da der er tale om en internetradio, behøver den egentlig ikke at have nogen fysisk placering.

– Min søn Gustav, som er vores IT-nørd, sidder i Århus, og vores radioguru sidder i Ishøj. Jeg selv sidder i Købehavn, og en masse af dem, som har budt ind med programmerne, sidder på Bornholm, forklarer Anita Corpas.

Alligevel er hun glad for, at kanalen får et studie i Møbelfabrikken. Der er møbler, lyddæmpende gulvtæppe og mikrofoner, så der mangler faktisk kun computere og så at sætte det hele sammen.

I begyndelsen er programmerne produceret på forhånd, men på sigt kunne Anita Corpas godt tænke sig, at Bornholms Stemme sender live fra Nexø.

– Jeg kan godt se, at det ville blive godt at sende live, hvis vi kunne lave interview med flere mennesker, hvilket vi netop kan gøre, når vi får vores studie op at køre på Møbelfabrikken. Det vil også interagere meget mere med bornholmerne, at det er nu, det sker, siger hun.

Det handler dog også lidt om økonomi, da det kræver flere mennesker til at interviewe og afvikle teknik.