Kokkelever i køkkenet på Campus Bornholm. Foto: Campus Bornholm

Bornholms turistbranche får mange nye muligheder

ERHVERV

Bliv kok på 24 uger. Det er en af de nye muligheder, som en arbejdsgruppe lancerer for bornholmske virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen for at fastholde og dygtiggøre medarbejdere hen over vinteren.

Hotel- og restaurationsbranchen er en af de brancher, der har været hårdest ramt af covid-19. Branchen får nu et tiltrængt boost i form af ekstraordinær hjælp til lærlinge og virksomheder, skriver Det regionale Arbejdsmarkedsråd på Bornholm i en pressemeddelelse.

Initiativerne kommer fra en arbejdsgruppe bestående af arbejdsmarkeds parter, Horesta, Kost- og Ernæringsforbundet, fagforbundet 3F, lokale virksomheder, Campus Bornholm, Jobcenter Bornholm og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det regionale Arbejdsmarkedsråd på Bornholm bakker op om initiativerne og følger gruppens videre arbejde.

Nye kurser på vej

Der er sat forskellige initiativer i gang for at forlænge sæsonen for branchen. Det er udviklet nye

kurser, der udbydes forår og efterår – med henblik på at fastholde og opkvalificere dygtige medarbejdere.

Der opfordres desuden til i højere grad at benytte voksenlærlingeordningen til at øge andelen af faglært arbejdskraft. Den nye lærlingeaftale åbner for, at flere hurtigt kan gå fra ufaglært til faglært i 2020 og 2021.

Man kan således som nævnt blive kok på et halvt år, hvilket kræver, at man som køkkenmedhjælper har mindst to års relevant erfaring og er fyldt 25 år.

Hensigten med etableringen af forløbene er at hjælpe en trængt branche i en tid med flere udfordringer, herunder manglen på faglært arbejdskraft og konsekvenserne af covid-19. Der er muligheder for øget økonomisk støtte til virksomheder, der uddanner lærlinge i resten af 2020, fremgår det af pressemeddelelsen.

Der vil også være støttemuligheder til kortere kurser. I et nyt kursuskatalog kan man læse om de mange nye kurser, der tilbydes i efteråret 2020 på Campus Bornholm. Der vil blandt andet være kurser i det internationale køkken, vegetar- og veganerkost, barista samt service- og værtskabskurser.

Pressemeddelelsen fortæller, at arbejdsgruppens initiativer er blevet godt modtaget af de virksomheder, man har været i kontakt med.

 

 

Infomøde

Hotel- og restaurationsbranchen er inviteret til informationsmøde tirsdag den 1. september på Campus Bornholm i Rønne.

På mødet vil deltagerne kunne høre nærmere om de nye initiativer, som arbejdsgruppen har igangsat – herunder få konkrete og praktiske informationer om kurser, den nye lærlingeaftale, økonomi med videre.