Mette Frobenius og Thomas Wivel har gennem mange år været kolleger på stand up-scenen og kommer nu til Amtmandsgården i Rønne. Pr-foto

To shows med komiske læseheste

FOREDRAG

De to komikere Mette Frobenius og Thomas Wivel holder fredag den 11. september klokken 18 og lørdag den 12. september klokken 12 på Amtmandsgården i Rønne i fællesskab foredraget “Vild med ord”, oplyser de i en pressemeddelelse.

Der er gratis adgang, eftersom arrangementet er støttet af Kulturstyrelsen som led i en af Folketingets hjælpepakker her i coronakrisen, men man skal melde sig til, hvis man ønsker at møde op.

Makkerparret fortæller, at det de seneste år gerne har optrådt sammen for at videregive det glade budskab om bøger og biblioteker.

– Vi har været på biblioteker og på bogmesser for at fortælle og for at inspirere til at læse og til at lære litteraturen at kende fra et flervinklet perspektiv, skriver de og fortsætter:

– Undervejs går vi ombord i alle slags udgivelser. Klassikere og de nye, og vi formidler det hele med vores omfattende erfaring som underholdere igennem snart 30 år.

Mette Frobenius bedyrer, at når de to blandt andet kommer til Bornholm, skyldes det ikke mindst, at hun er vild med øen.

– Jeg har en timeshare i Sandvig, siger hun til Bornholms Tidende.

– Så jeg er gennem rigtig mange år kommet der flere gange om året, og jeg er ikke bleg for at skamrose Bornholm, det gør jeg med glæde, og jeg kan stå ved det.

Til showet tager medbringer de hver især en stor stabel af deres yndlingsbøger: Klassikere, digtsamlinger, fagbøger, romaner og novellesamlinger.

– Med andre ord, vi kommer rundt i hele bogreolen, slår de to fast i pressemeddelelsen.

Under arrangementet vil de over for publikum både præsentere sig selv og oplyse om alle deres yndlingsbøger i en samtale.

– Vi fortæller om personlige baggrunde for vores valg, og vi har historier og anekdoter, som knytter sig til bøgerne og de forfattere, vi omtaler, fortæller de.

Undervejs får publikum mulighed for at deltage med input og spørgsmål.

De to komikere oplyser, at de foretrækker rigtige bøger, som man kan vende sider i, og hvor man kan dufte papiret, frem for e-bøger:

– Bøger er vigtige i en tid, hvor mange af vores indtryk kommer fra en skærm. På skærmen er der ikke tid til at stoppe op og tænke sig om og mærke efter. Når vi læser en bog, bestemmer vi selv tempoet, og vi laver selv billederne i vores hoved, mener de.

Begge har været komikere siden starten af 1990’erne, og de har også sammen skrevet bogen “Det moderne parforhold”.