Tilflytterservice fik ingen penge: Industriens formand forstår ikke politikerne

Tilflytterservice fik ingen penge: Industriens formand forstår ikke politikerne
Tilflytterservice har været en stor succes, mener formand Kenn Kjellberg fra DI Bornholm, som ikke forstår, hvordan kommunalbestyrelsen kunne vælge ikke at afsætte penge til indsatsen i budgettet. Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 30. AUG 2020 • 12:17
Af:
henrik-nielsen
| ABONNENT
30. AUG 2020 • 12:17
BUDGET

Der blev ikke penge til tilflytterindsatsen i Business Center Bornholm, da kommunalbestyrelsen blev enig om budgettet for 2021. Tilflytterservice havde søgt om 632.000 kroner i 2021 og lidt mere i 2022, men da budgetaftalen faldt på plads var der ingen penge til arbejdet. Det har formand Kenn Kjellberg fra Dansk Industri Bornholm svært ved at se fornuften i.

– Det lyder som en mærkelig ting, al den stund at de sidder og bryster sig af, at de har 27 millioner kroner, som de ikke havde regnet med at have. Og så har man en vision om, at man skal være 42.000 mennesker på Bornholm lige om lidt. Så piller man gudhjælpemig den største succes, som øen har haft med hensyn til tilflytning, væk. Jeg kan ikke forstå, hvordan man får de her to ting til at hænge sammen, at vi gerne vil være nogle flere mennesker på Bornholm, men nu skærer vi sørme det største tilflyttertiltag og -succes, der nogensinde har været, siger han til Bornholms Tidende.

En samfundsopgave

Styregruppen bag Tilflytterservice havde argumenteret for, at det er vigtigt for det bornholmske erhvervsliv, at indsatsen har et økonomisk langtrækkende fundament, som sikrer kompetencer og kontinuerligt fokus på at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til Bornholm.

Det var årsagen til, at tilflytterservice opstod, fortæller DI Bornholms formand:

– Det var derfor, erhvervslivet satte det i gang i sin tid. Dels fordi der manglede kvalificeret arbejdskraft, og dels fordi vi skulle have nogle flere yngre mennesker til øen, så vi kunne få nogle flere til at bo på Bornholm.

Tror du, der er nogen mulighed for, at erhvervslivet selv kan løfte finansieringen?

– Nu er det ikke et spørgsmål om, at erhvervslivet skal klare hele Bornholms situation. Det er en samfundsopgave, så at tørre den af på erhvervslivet udelukkende, mener jeg er utilstedeligt. Vi startede med at betale og sætte det i gang og vise vejen, så var det et klart signal til kommunen: Se her, sådan gør man. Men den politiske bevågenhed er sådan noget korttidshukommelse, siger Kenn Kjellberg.