Rønne Svømmehal holder lukket og får repareret et tag. Det benytter hallens personale til at komme på forkant, så alt er klar, når hallen kan åbne igen. Foto: Jens-Erik Larsen

Svømmehal forbereder sig på genåbning

ERHVERV

En lukket svømmehal er ikke lig med, at alle ansatte kan slappe af og vente på, at hallen åbner igen. For tiden passer en af Rønne Svømmehals daglige ledere hallen sammen med en medarbejder, som arbejder 30 timer om ugen.

– Alle andre er sendt hjem. Vi går og passer anlægget, alt det tekniske, og sørger for at det bliver vedligeholdt og passet, som det skal. Sådan er det jo med svømmehaller, de skal passes og plejes, også når de er lukket. Man kan ikke bare lukke dørene og sige, at man kommer igen om tre måneder, siger Laura Hulgaard, som er en af de to daglige ledere.

Da hallen blev lukket på grund af corona, var hendes lederkollega også på arbejde, men hun er siden gået på barsel.

Komme på forkant

De to medarbejdere benytter også tiden til at lave vedligeholdelsesarbejde på udenomsområderne, for eksempel bliver der malet de steder, der trænger.

– Vi er også ved at opdatere hjemmesiden i forhold til covid-19-restriktioner og -vejledninger fra sundhedsmyndighederne. Sådan nogle ting bliver tiden brugt til, siger Laura Hulgaard.

Håbet er, at svømmehallen kan komme på forkant og have styr på, hvordan den implementerer retningslinjerne, så den er klar til at modtage folk og vejlede skoler, foreninger og klubber, når den åbner igen.