Som formand for Stafet for Livet Rønne glæder Hans Lindhardt sig til næste år, hvor han håber, at arrangementet igen kan foregå på Rønne Stadion Nord. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Formand glæder sig til næste år: Stafet for Livet er rykket ind på Facebook

SUNDHED

Normalt er Stafet for Livet Rønnes Facebook-side ikke et sted, hvor der sker det store. Der kan gå dage, uger eller måneder imellem, at der dukker noget nyt op på siden, men ikke denne søndag, hvor opslagene næsten snubler over hinanden. Årsagen er den simple, at årets udgave af indsamlingsstafetten er digital.

– Vi plejer at mødes på Rønne Stadion Nord med cirka 500 mennesker, som går rundt på stadion i et døgn for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse, men på grund af corona kan vi ikke mødes på den måde, vi plejer. Så vi har valgt at lave det virtuelt, og det vil så sige på Facebook, fortæller formand Hans Lindhardt i telefonen.

Lidt amputeret

Samtidig holder han åbningstalen på Facebook. Ligesom de fleste andre af dagens indslag er talen optaget på forhånd. Det gælder også et indslag, hvor tre springere fra Faldskærmklubben Bornholm kastede sig ud med et Stafet for Livet-flag. Det skete dagen før den virtuelle stafet, og da gik det rigtig op for Hans Lindhardt, at årets udgave adskiller sig fra tidligere.

– Der stod vi så 20-30 mennesker og tog imod dem. Da tænkte jeg, at det var faktisk der, vi skulle have gået rundt med 500-600 mennesker i et døgn. Så det virker noget amputeret, må jeg indrømme. Jeg glæder mig meget til næste år og håber, at der her corona er slut. Det andet er mere interessant, siger han.

Forskellige ruter

Selvom det meste foregår på Facebook, er der også noget, der finder sted i den virkelige verden. Via Stafet for Livets hjemmeside og app har det været muligt at tilmelde hold, som går på forskellige ruter, så der ikke er for mange, der går sammen.

– Jeg havde ikke en forventning om, at der ville være 100 deltagere. Folk går rundt privat på forskellige ruter i større eller mindre grupper. Det er dem, der tilmelder sig, og jeg havde ikke en forventning om, at vi kom over 100, men det kom vi allerede, inden vi startede, siger Hans Lindhardt.