Anita Corpas. Pressefoto

Kanalchefen er klar med opdateret version af Bornholms Stemme

DAGENS NAVN - ANITA CORPAS: I dag starter den internet-baserede radiokanal Bornholms Stemme. Bag kanalen står Mette Zacho, Lisbeth Riemann – og Anita Corpas, der som kanalchef vil producere programmer med plads til fordybelse. Selv på Bornholm, der har flere lokale medier end noget andet sted i landet, regner hun med, at der er plads til en opdateret version af Kirsten og Erik Truelsens legendariske kanal af samme navn fra firserne.

DAGENS NAVN – ANITA CORPAS: I dag starter den internet-baserede radiokanal Bornholms Stemme. Bag kanalen står Mette Zacho, Lisbeth Riemann – og Anita Corpas, der som kanalchef vil producere programmer med plads til fordybelse. Selv på Bornholm, der har flere lokale medier end noget andet sted i landet, regner hun med, at der er plads til en opdateret version af Kirsten og Erik Truelsens legendariske kanal af samme navn fra firserne.

Hvorfor har I valgt at starte en ny bornholmsk radiokanal?

– Fordi vi elsker eventyr og nye udfordringer. Men alting er jo en kombination: Vi havde tid og vi havde lyst, og det lød som et sjovt projekt at lave en temaradio på en måde, som vi syntes manglede.

Hvilken slags radio kommer lytterne til at møde?

– Lytterne kommer til at møde en radio fyldt med nicher. Det betyder, at du ikke altid vil få det, som du forventer dig hver dag. Vi laver programmer med fordybelse, som pirrer din nysgerrighed, som provokerer, forkæler eller debatterer, men som måske også nogle dage gør dig klogere på nye emner. For eksempel om biodiversitet, kristendom eller det bornholmske sprog.

Hvilket publikum henvender I jer særligt til?

– Alle, der evner at lytte og som synes, at det er en gevinst at få nye input. Vi vil gerne lave radio, der gør fordybelse til en fornøjelse. Indslagende skal have blivende værdi. De skal være værd at lytte til igen, og de skal have viden, du bliver løftet af.

Hvor meget kommer kanalen til at sende, og hvor lang tid pr. uge kommer I til at lægge i arbejdet?

– Radioen er en internetradio, så programmerne er til gengængelig 24-7 med nyt indhold hver lørdag og søndag. Vi lægger vores liv i arbejdet, men når vi ikke længere har råd til husleje, må vi selvfølgelig se på andre løsninger.

Hvad er jeres største styrke i det stykke arbejde, som I står over for?

– Vi vil det, vi kan det, og vi tør det. Vi er en bred gruppe af mennesker med mange forskellige kompetencer lige fra tyske nyheder fra Bornholm, sprog, sjæl og tanker til tekniske webløsninger og musikalske fornemmelser.

Hvad er den største udfordring for kanalen?

– Vi vil gerne være i front med det, vi beskæftiger os med. Og det gælder også det tekniske. Vores app er en PWA, som er det nyeste indenfor app-teknologi. Derfor er vi ikke at finde i en App Store eller Google Play, men på hjemmesiden app.stemman.dk.

– Vi håber, at folk kan finde ud af enten at scanne vores QR-kode eller gå på nettet og skrive app.stemman.dk, og at man vil tage os til sig og udforske vores virtuelle univers. En anden udfordring kan selvfølgelig også blive økonomien.

Bornholm er allerede det sted i landet, der har flest lokalmedier pr. indbygger. Hvordan kan der være plads til et mere?

– Viden, vægt og visdom kommer nu engang med alderen. Og intet andet sted i landet er koncentrationen af erfaring og forstand så høj som på Bornholm. Effekten må vi tale om igen om seks måneder.

Hvad har I tænkt omkring at vælge navnet Bornholms Stemme, der for mange bornholmere står som noget helt særligt og nærmest legendarisk?

– Allerede i firserne var Kirsten og Erik Truelsen forud med at lave en alternativ radio. Bornholmere er berejste og vidensbegærlige og nysgerrige af natur. Derfor satser på, at vi har fremskrevet radioen med 30 år og på den måde løfter arven fra Truelsen langt ind i fremtiden.

– Det betyder, at Bornholms Stemme også i dag er innovativ radio, der matcher den nutidige bornholmske mediebruger.

 

 

Anita Corpas

53 år, medinitiativtager til radioen Bornholms Stemme.

Freelance journalist og kommunikationsrådgiver.

Uddannet pressefotograf og i narrativ ledelse, efteruddannet journalist.

Gift med Betina, mor til Carl Gustav på 22 år.

Håber snart igen at bo på Bornholm.