Bornholms Politi har i denne uge foretaget tungvognskontrol på Bornholm i samarbejde med Tungvognscenter Øst. Foto: Jens-Erik Larsen

Politiet overrasket over omfanget: ‘Der er alt for mange fejl og mangler’

KONTROL

I denne uge har Bornholms Politi foretaget tungvognskontrol på Bornholm i samarbejde med Tungvognscenter Øst.

Kontrollen er foregået på Rønne og Nexø havne de seneste tre dage, og det har ført til 23 synsindkaldelser. 12 af dem skyldes dårlige eller defekte bremser, mens 11 skyldes andre tekniske fejl ved køretøjerne.

Omfanget er kommet bag på politikommissær Hans Henrik Dam.

– Det er rigtig mange, og det er også alt for mange. I vores optik er det tal alt for højt. Der er alt for mange fejl og mangler. Det er store køretøjer, vi snakker om, og hvis de ikke kan bremse, eller hvis de har andre tekniske fejl, så er det virkelig til fare for trafiksikkerheden, siger Hans Henrik Dam.

– Jeg er overrasket over, at tallet er så højt, det må jeg sige. Vi har ikke haft så mange sager før, tilføjer han.

Kontrollen er foregået på Rønne og Nexø havne de seneste tre dage, og det har ført til 23 synsindkaldelser. Foto: Jens-Erik Larsen

Øget fokus på fremadrettet

Politikommissæren fortæller, at de mange sager nu giver anledning til en grundig evaluering. Blandt andet vil Bornholms Politi diskutere, om Tungvognscenter Øst skal aflægge Bornholm flere besøg, end det er tilfældet i dag, hvor enheden dukker op en til to gange årligt.

– Det er noget, vi vil have øget fokus på fremadrettet, fortæller Hans Henrik Dam.

Han har svært ved at svare på, hvad de mange sager kan skyldes.

– Det kan da godt være, at det skyldes, at vi ikke har nok kontrol på området. Men så skyldes det jo generelt manglende vedligeholdelse af køretøjerne, og det kan der jo være noget økonomi i. Om det kan skyldes, at coronakrisen har presset virksomhederne økonomisk, det skal jeg ikke kloge mig på, siger Hans Henrik Dam.

De 23 køretøje, som blev indkaldt til syn, får forbud mod at køre, indtil fejlene bliver udbedret, og de kan gå gennem syn.

 

 

Fakta

Tungvognskontrollen er foregået på Rønne og Nexø havne fra onsdag til fredag.

Teknikkerne har kontrolleret 25 lastbiler, 9 busser, 11 sættevogne, 5 påhængsvogne, 1 mobilkran, 1 blokvogn, 1 varebil, 1 påhængsvogn under 3.500 kg og 2 traktorpåhængsvogne.

Det blev til i alt 12 synsindkaldelser på grund af dårlige eller defekte bremser, og 11 synsindkaldelser på grund af andre tekniske fejl ved køretøjerne. En sættevogn mistede nummerpladen.

I alt blev der optaget 25 rapporter på overtrædelse af køre- og hviletiderne, godsloven, søloven, færdselsloven og reglerne om transport af dyr.

Det skriver Bornholms Politi.