Budgetforlig: Ledige kan efteruddannes til vindmølle-eventyr

To millioner kroner til at bornholmske virksomheder kan dele lærlinge med hinanden – og halvanden million til at efteruddanne ledige, så de bliver i stand til at løfte, når Rønne Havn bliver udskibningshavn til store projekter om at rejse vindmøller på havet.

Begge dele er også en del af forliget om næste års kommunebudget. Og begge dele handler dels om at sikre arbejdskraft, dels om at afbøde coronakrisens følger for Bornholms arbejdsmarked.

– Ved at sætte halvanden million i at efteruddanne folk til havneudvidelse og offshore-arbejdet med vindmøllerne undgår vi lettere, at ledige og andre flytter fra Bornholm efter corona, så vi på den måde kan komme til at mangle arbejdskraft, siger medlem af kommunalbestyrelsen René Danielsson (DF).