Bornholmslinjen: Rekord på Bornholm trods markant fald i tyske turister

Bornholmslinjen: Rekord på Bornholm trods markant fald i tyske turister
Express 2. Arkivfoto: Klaus Holsting
| 28. AUG 2020 • 12:05
Af:
torben-oestergaard-moeller

28. AUG 2020 • 12:05
Turister

Normalt fylder de tyske turister meget i højsæsonen på Bornholm, men i år reducerede coronakrisen den tyske sæson, fortæller Bornholmslinjen i en pressemeddelelse.

Til gengæld betød samme coronakrise, at øen blev besøgt af så mange danske turister som aldrig før, mener rederiet, som henviser til tal for færgetrafikken til og fra Bornholm i ugerne 26 til 34.

Der var således i år 2,7 procent flere passagerer og næsten 15 procent flere personbiler i forhold til sommeren 2019 – til trods for et meget stort fald på 21,5 procent færre tyske gæster med færgerne i år.

– Danskerne skulle holde sommerferie i Danmark, og da åbningen af Danmark begyndte, eksploderede salget til Bornholm. Derfor valgte vi at bytte om på færgerne mellem Bornholm og Kattegat, så vi kunne sejle med to store katamaraner på Bornholm, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard, i pressemeddelelsen.

At masser af danskere valgte Bornholm som deres danske feriedestination i år skete til stor glæde for Destination Bornholms direktør, Pernille Kofod Lydolph, oplyser rederiet, som citerer hende for følgende:.

– Det er en fornøjelse, at så mange i år har fundet vej til Bornholm, herunder mange nye gæster. Vi håber på, at mange af dem vil finde vej retur til øen – og gerne i foråret, efteråret eller vinteren, hvor her også er dejligt.

I alt overførte Bornholmslinjens færger 643.841 passagerer til og fra Bornholm i perioden.

 


Stor kundetilfredshed på Bornholmerfærgerne:


I en pressemeddelelse fra Transport- og Boligministeriet oplyses det, at ikke alene har der været flere passagerer, der er sejlet til og fra Bornholm denne sommer, en ny kundetilfredshedsundersøgelse af Molslinjen, som ejer Bornholmslinjen, viser også, at flertallet af passagererne har været tilfredse med at sejle med færgen.

Målingen viser blandt andet, at Molslinjen ligger på bodstrin nul ud af fem på alle målte kategorier – blandt andet personlig betjening, rengøring og vedligeholdelse samt information og billetkøb.

– Færgerne til og fra Bornholm er afgørende for øboerne og for turisterne, som der har været ekstra mange af denne sommer. Det er derfor godt at få bekræftet, at passagerne har været tilfredse med rejsen, siger transportminister Benny Engelbrecht i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Som transportminister er det altid rart at høre og vide, hvordan brugerne oplever deres rejser med vores kollektive trafik, og jeg håber selvfølgelig, det er en udvikling, der forbliver eller endnu bedre fortsætter de kommende år, .

Kundetilfredshedsundersøgelsen er udført af Analyse Danmark, og målingen er en del af Transport- og Boligministeriets kontraktopfølgning med Molslinjen. Den er foregået i perioden fra den 2. juli 2020 til den 11. august 2020, som er højsæson for færgebetjeningen af Bornholm. tøm

blockquote>