Både Nexø Strandpark og Store Torv: To store projekter sikres penge

Både Nexø Strandpark og Store Torv: To store projekter sikres penge
De planlagte boliger nær havnen i Nexø, som investor Knud-Erik Larsen har gjort afhængig af penge til Nexø Strandpark. Visualisering. Architema
| 28. AUG 2020 • 17:03
Af:
jakob-marschner

28. AUG 2020 • 17:03
Ville det blive det ene projekt eller det andet projekt? Eller ville de begge to få, og i så fald hvor meget?

Planerne om at udvikle Store Torv med Dams Gård i Rønne og skabe en ny strandpark i Nexø konkurrerede med hinanden, og kommunalbestyrelsens partier vægtede dem forskelligt, før de torsdag morgen begyndte at forhandle om næste års kommunebudget.

Det endte med penge til begge projekter: Styregruppen bag Nexø Strandpark får 10 millioner kroner ud af de 12,5 millioner, som den havde søgt om. Og det store projekt i Rønne får fem millioner kroner i hvert af de kommende tre år.

– Det var vigtigt for os at sikre tæt på fuld finansiering af Nexø Strandpark, siger gruppeformand Søren Schow (V) om de 10 millioner kroner, der vækker stor glæde i Nexø.

At fordele pengene mellem de to projekter i Bornholms to største byer lignede på forhånd en af de mulige knaster i at få et budget til at falde på plads. I praksis blev det lettere.

– Det blev faktisk nemmere, end jeg havde regnet med,. Så nu har vi finansiering til at komme i gang i Rønne, og vi har også finde næsten fuld finansiering til Nexø Strandpark. Så håber vi, at de sidste penge kan komme andre steder fra, siger Leif Olsen (SF).