Ældre-ansatte skal have bedre trivsel

Ældre-ansatte skal have bedre trivsel
Arkivfoto: Erwin Wodicka
| ABONNENT | 28. AUG 2020 • 18:20
Af:
niels-ebdrup
| ABONNENT
28. AUG 2020 • 18:20
Bornholms Regionskommunes sosuer, der tager sig af ældre, skal have bedre vilkår. Og der skal uddannes mere ældrepersonale på Bornholm.

Det står klart efter at en enig kommunalbestyrelse er nået til enighed om dette års budgetforlig. Kristendemokraternes medlem af kommunalbestyrelsen, Bjarne Hartung Kirkegaard (K), glæder sig over, at ældreområdet fylder meget i årets budgetforlig.

Som formand for Social- og Sundhedsudvalget havde han på forhånd lagt op til, at der skulle tilføres millioner til forbedring af de ældre-ansattes trivsel. Det vil nemlig resultere i bedre ældrepleje, lyder hans vurdering.

– Jo bedre arbejdsmiljø sosu-assistenter og -hjælpere har, jo bedre ældrepleje kommer der ud. Der skal være tid, konstaterer Bjarne Hartung Kirkegaard, der glæder sig over, at der er sat tre millioner kroner af til det formål.

Penge til studerende

Den bornholmske ældrepleje står også med den udfordring, at det er et problem at skaffe kvalificeret arbejdskaft. Så for at flere skal starte på Social- og Sundhedsuddannelsen på Campus Bornholm, har kommunen i et års tid givet penge svarende til en voksenelevløn til studerende over 25 år.

Den ordning vil fortsætte, da der er sat 1,9 millioner kroner af til formålet.

– Det er en ordning, som ville stoppe til nytår. Men vi vil gerne have modne mennesker med villa og vovhund ind i faget, og det har de ofte ikke mulighed for at komme, når de skal tage uddannelsen på SU. Derfor er det rigtig godt, at de nu fortsat får andre vilkår, end hvis de er på SU, siger Bjarne Hartung Kirkegaard.

Tid til at tage imod nye hoveder

Medarbejderne i hjemmeplejen og på plejecentrene skal desuden sikres bedre trivsel ved, at der bliver bedre tid til oplæring af nye hoveder.

– Det handler om tid. Kristendemokraterne havde ønsket et større beløb, men der er afsat en million kroner, der skal bruges til, at der bliver bedre tid til at tage imod dem, der skal i praktik. Og nye medarbejdere, der kommer til os. Så kan vi få tid til at vejlede dem ordentligt – det kommer godt igen, siger Bjarne Hartung Kirkegaard.