Preben Pihl Nielsen og Henrik Kofoed, der har haft Gudhjem El-Service siden 1990, vil nu trække sig fra arbejdsmarkedet. Butikslokalerne på toppen af Brøddegade skal indrettes til spisested. Men installationsdelen af forretniningen overtager Steffen Nielsen (th.), der har Nielsen El i Rønne. Foto: Jens-Erik Larsen

Gudhjem-firma har fået ny ejer

ERHVERV

Efterløn og pension kalder på Henrik Kofoed og Preben Pihl Nielsen, der har haft Gudhjem El-Service siden 1990. Derfor har de to herrer i nogen tid søgt efter en efterfølger, og det er nu lykkedes.

Steffen Nielsen, der har el-installatør-virksomheden Nielsen El i Rønne, overtager 1. september installationsdelen af Gudhjem El-Service. Selve bygningerne tæt på Gudhjem Mølle er allerede solgt til Mette Tholstrup Diechmann fra Svendborg, der vil åbne et spisested på adressen.

Steffen Nielsen mener, at hans overtagelse af Gudhjem El-Service ikke kommer til at betyde det store for de faste kunder.

– Når vi overtager på tirsdag i næste uge, så overtager vi også Gudhjem Els telefonnumre. Og det personale, som kunderne har været vant til at se, kommer de til dels fortsat til at møde. Henrik og Preben vil jo gerne stoppe, så de er der kun i en overgangsperiode. Men den tredje installatør vil blive i Gudhjem-området og udføre de opgaver, der er. Når han har brug for hjælp, vil han få det af en af de øvrige medarbejdere i Nielsen El.

– Men vi kommer ikke til at drive en decideret butik med hvidevarer i Gudhjem, fortæller Steffen Nielsen.

Ansat skal arbejde i lokalområdet

Henrik Kofoed og Preben Pihl Nielsen har i over et år ledt efter en, der kunne overtage forretningen. Det skulle vise sig, at de ikke behøvede se sig om efter fremmede.

– Jeg hedder “Pihl” til mellemnavn – Preben er min onkel, fortæller Steffen Nielsen.

Han driver sin virksomhed med 13-14 ansatte fra Rønne. Men han er glad for også at have ansatte rundt omkring på øen.

– Vi har også andre installatører boende andre steder på øen end i Rønne, og det gør tingene nemmere, at de kan operere i deres lokalområder.

– Jeg ser overtagelsen af Gudhjem El som en ny mulighed for vores virksomhed. Vi har allerede en del kunder i området, og derfor er det ikke unaturligt for os skulle være mere til stede. Nu vil vi kunne yde en endnu bedre service til de kunder, vi har i Gudhjem-området. Og dem, der tidligere har været tilknyttet Gudhjem El, kan vi fortsat betjene, siger Steffen Nielsen.

Gudhjem El-Service rykkede i 1995 til de lokaler, som nu bliver afhændet. Dengang rykkede de op på toppen af Brøddegade fra lokaler i Brøddegade 25.