Træterrassen foran Grønbechs Hotel i Allinge bliver nu fjernet. Efter en borgerhenvendelse fandt Bornholms Regionskommune ud af, at det ikke var søgt byggetilladelse til den. Foto: Jens-Erik Larsen

Havde ikke søgt om byggetilladelse: Hotels træterrasse skal fjernes

BYRUM

Der vil snart blive lidt mere plads til trafikken i Vinkelstræde i Allinge. Den træterrasse, som Grønbechs Hotel byggede i forbindelse med et folkemøde, vil blive fjernet efter en borgerhenvendelse til kommunen.

Det fortæller Regin Nordentoft, der er afdelingsleder i Byg hos Bornholms Regionskommune. I forbindelse med borgerhenvendelsen viste det sig nemlig, at Grønbechs Hotel ikke havde søgt byggetilladelse til at opføre terrassen. Hotellet havde alene fået en tilladelse fra kommunens vejafdeling, der vurderede, at biler godt kan komme rundt om den.

– Vi tog kontakt til hotellet og gjorde opmærksom på, at der ikke var indhentet byggetilladelse til terrassen. Vi fortalte, at enten skulle der søges en byggetilladelse, der kunne lovliggøre terrassen – eller dele af den. Eller også skulle den fjernes.

– Det er endt med, at hotellet har skrevet tilbage og sagt, at de tager terrassen ned i løbet af september måned. Så aftalen med Grønbechs Hotel er, at terrassen bliver taget ned, siger Regin Nordentoft.

Hotel: Troede alt var ok

Christoph Nørgaard, direktør hos Altinget-koncernen, der ejer Grønbechs Hotel, gør opmærksom på, at både han og hotellets nuværende chef er tiltrådt deres stillinger efter terrassen blev sat op.

– Vi har troet, at vi havde tilladelse til at have terrassen. Nu får vi at vide, at det har vi ikke.

– Terrassen har ligget der længe og har åbenbart ikke tidligere generet nogen. Men det gør den nu. Vi ønsker ikke at genere nogen. Vi ønsker at være et hotel, der trækker en masse gæster til Allinge, siger Christoph Nørgaard.

Træterrassen ved Grønbechs Hotel er primært blevet brugt til servering af morgenmad for hotellets gæster samt til udeservering under Folkemødet i Allinge.

Regin Nordentoft fra Bornholms Regionskommune kan ikke sige, om Byg ville kunne godkende terrassen i dens nuværende form. Det vil kræve en større vurdering af sagen, hvilket altså nu ikke er aktuelt, da træterrassen bliver fjernet.