Der var lagt op til, at Børn på Nordlandet på en kommende ekstraordinær generalforsamling ville nedlægge sig selv som forening. Det sker imidlertid ikke, og der er lagt op til megen aktivitet i den kommende tid. På lørdag er der gratis koncert for de 4 til 7-årige på Næsgaarden i Allinge. Og foreningens kreaworshop bliver genoptaget – nu i Kærnehuset, som foreningen har meldt sig ind i. Arkivfoto: Berit Hvassum

Forening troede, den ville nedlægge sig selv, men: Børn på Nordlandet består

Foreningen Børn på Nordlandet har været i en skæbnestund.

Foreningsliv

Foreningen Børn på Nordlandet har været i en skæbnestund. Den troede, at den skulle nedlægge sig selv som forening, for i stedet at fortsætte som en mere uformel børnegruppe. Årsagen var, at de frivilliges hjerter primært banker for at lave aktiviteter for nordlandets børn og knap så meget for de administrative forpligtelser, der følger med foreningsarbejde.

Det meldte foreningen ud på Facebook efter sin generalforsamling i sidste uge. Men nu har Børn på Nordlandet gennemgået vedtægterne med hjælp udefra, og alt tegner mere lyst ud.

– Vi blev i tvivl for en kort stund, fordi der blev sat spørgsmålstegn ved, om alt var gjort korrekt i forhold til den tunge administrative del af foreningsarbejdet – referater og alt det formelle.

Vi blev i tvivl om, hvorvidt vores generalforsamling var lovligt indkaldt. Men det var den. Der blev også stillet spørgsmål ved vedtægterne. Men vi har fået nogle rigtig gode samarbejdspartnere, som vi sparer med, og nu er vi igen oven på, siger Trisse Greenin fra Børn på Nordlandet, som ikke vil løfte sløret for, hvem der nu hjælper foreningen.

– Det gode budskab er, at vi fortsætter som Børn på Nordlandet og bliver ved med at have de gode arrangementer.

Koncert og en masse andre aktiviteter

Allerede på lørdag har Børn på Nordlandet sit næste arrangement. Det er koncerten “Den brune kuffert,” som er en musikfortælling med Cecilia Engelbrecht Heick ved roret. Den gratis forestilling finder sted på Næsgaarden i Allinge klokken 15.00 til 15.45, og den henvender sig til børn i alderen 4 til 7 år. Af hensyn til coronaforanstaltninger, skal man på forhånd tilmelde sig på Børn på Nordlandets Facebook-side.

Børn på Nordlandet har desuden meldt sig ind i Allinges foreningshus Kærnehuset. Så når nordlandsbørnene fra 2. september – og derefter hver anden onsdag – igen tager hul på kreaworkshops, er de tidligere lokaler på Kongeskærskolen skiftet ud med lokaler i Kærnehuset. Første gang skal børn og forældre male på sten med Posca-tusser.

– Vi arbejder også på et nyt tiltag: Fællesspisning cirka en gang om måneden. Første gang bliver 30. september i Kærnehuset, fortæller Trisse Greenin.

Da Børn på Nordlandet består som – særdeles aktiv – forening, er den ekstraordinære generalforsamling 2. september, som skulle afvikle foreningen, aflyst.