Arkivfoto: Klaus Holsting

Bornholmslinjens nye sejlplan blåstemplet: Flere og billigere afgange

Transport- og Boligministeriet har nu godkendt Bornholmslinjens sejlplan for 2021 efter høring i Trafikkontaktrådet for Bornholm.

Sejlplanen bliver derfor offentliggjort på Bornholmslinjens hjemmeside tirsdag den 1. september klokken 10, oplyser Ritzau.

Sejlplanen viser et år med langt flere afgange og lavere priser end 2020.

– Med de mange ekstra afgange vil vi fortsætte succesen og sikre tilgængeligheden til Bornholm – også i de uger, hvor der er stor interesse for at komme til Bornholm, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard, til nyhedsbureaet.

Den almindelige prisudvikling ville egentlig få priserne til stige i 2021, men på grund af faldende oliepriser vil færgekontraktens olieprisfradrag gøre alle billetter en smule billigere.

Dertil kommer et prisfald på en række billettyper, fordi gennemsnitspriserne i 2019 i alt blev overskredet med 3,8 millioner kroner. Reduktionen i billetprisen vil især komme høje biler, anhængere, autocampere og gående på Rønne-Ystad til gode i 2021.

Sejlplanen viser ekstra morgen- og aftenafgange i weekenderne i skolernes sommerferie, mere frekvens i sensommeren for at forlænge sæsonen og flere weekendafgange hen over efteråret.

– Situationen med corona har i år sendt en masse nye turister til Bornholm. Mange af dem kommer forhåbentligt tilbage, derfor er det nødvendigt med høj frekvens, som giver fleksibilitet og gør både længere og kortere ture til Bornholm mulige, siger Jesper Skovgaard.

Sejlplanen er tilgængelig på Bornholmslinjen.dk og i Bornholmslinjens app den 1. september klokken 10.

388 ekstra afgange

I alt vil hurtigfærgerne Express 1 og Max i forhold til Færgekontrakten sejle tilsammen 388 ekstra afgange i løbet af 2021. 374 ekstra afgange med Max og 14 ekstra afgange med Express 1. Der bliver 80 ekstra afgange i forhold til den faktiske sejlads i 2020.