Modelfoto

Tyveri fra byggeplads: ‘Det er bare så irriterende’

BYGGERI

Der har været tyveknægte på spil i Klemensker. Det fortæller Mikas Henriksen, der er tømrermester i tømrerfirmaet Bedre Byg, som han ejer og driver med kollegaen Nicklas Vestergaard.

Tømrermakkerne var i sidste uge i gang med at lægge sidste hånd på en tagkonstruktion på en ejendom i Klemensker, da de opdagede, at der manglede en rulle undertag af mærket Divoroll. Rullen skulle have været brugt til at gøre det næsten færdiggjorte, nye ståltag helt tæt, men det kunne altså ikke lade sig gøre.

– Vi havde bestilt fire ruller fra byggemarkedet, og vi er sikre på, vi kun havde brugt tre. Vi har målt efter, siger Mikas Henriksen.

– Vi spurgte ejeren om huset, om de havde flyttet på noget, men det sagde de, at de ikke havde. Det er meget irriterende, siger han.

Rullen med undertag lå sammen med nogle andre byggematerialer på toppen af et stillads, som arbejdet havde foregået på. Mikas Henriksen mener, at de ikke har været muligt at se rullen, hvis man har stået nede på jorden, og der altså derfor har været nogen oppe på stilladset for at kigge efter noget at stjæle.

– Det er meget mærkeligt. Der ligger nogle andre ting, der har større værdi, så en sølle rulle undertag? Tænk, at det er noget, man gider at stjæle, siger Mikas Henriksen.

Har aldrig oplevet det før

Undertaget har en indkøbsværdi på 2.000 kroner plus moms. For tømrerne handler det ikke så meget om det værdimæssige tab, men mere om bøvlet og irritationen ved at skulle køre ud for at skaffe en ny rulle.

– Det er jo ikke, fordi det er et sindssygt stort beløb, men det tager tid og kræfter at skulle køre til Rønne for at købe mere. Det er bare så irriterende, at man åbenbart ikke kan have sine ting for sig selv, siger Mikas Henriksen, der har valgt ikke at politianmelde tyveriet, fordi han ikke tror, politiet kan gøre det store.

– Jeg har været tømrer i ni år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg arbejdede tre år i København, og der blev der aldrig taget noget, også selvom det var ting, der lå meget mere tilgængeligt for folk, der kom forbi, siger Mikas Henriksen.

– Jeg har aldrig rigtig tænkt over, at folk kunne finde på at gøre sig til tyv for lidt byggematerialer, men jeg er da begyndt at tænke mere over, hvad det er for nogle ting, vi lader ligge fremme, og hvad der skal låses inde i bilen, siger han.

Bedre Byg har lavet en efterlysning af rullen med undertag på Facebook, og håber at tyven selv henvender sig for at levere byggematerialet tilbage.