Foto: Kim Caspersen/Bornholms Teater

Over 1.000 skoleelever skal opleve historien om 1658

TEATER

Selv om man skulle mene, at en teaterkoncert i sig selv burde være nok til at lokke de unge ind at se en forestilling, har Bornholms Teater gjort en ekstra indsats for at få en stor portion skoleelever inden for til “1658 – balladen om Bornholms befrielse”.

Sådan skriver pr-medarbejder Kim Caspersen i en pressemeddelelse.

Han kunne dog mere præcist have skrevet “uden for” til “1658 – balladen om Bornholms befrielse” – eftersom forestillingerne finder sted udendørs, idet scenen er sat på ladet af en lastbil.

Ud over de 18 udendørs aftenforestillinger for helt almindelige publikummer, som er planlagt rundt på Bornholm, har teatret således inviteret samtlige øens 8. og 9. klasser ind til særforestillinger, som afholdes i skoletiden på udvalgte dage og steder. I alt otte særforestillinger bliver det til, og faktisk inkluderer tilbuddet også både Campus-elever og 10. kl. centret, hvilket betyder, at over 1.000 bornholmske elever får en noget mere underholdende skoledag, end de havde regnet med, mener Kim Caspersen.

Teaterchef Jens Svane Boutrup siger i pressemeddelelsen:

– Vi har i de senere år opbygget en tradition for at invitere udvalgte årgange fra de bornholmske skoler gratis med til vores forestillinger. Blandt andet takket være et sponsorat fra Bornholms Brand. Med tanke på denne forestillings lokalhistoriske tema giver det ekstra god mening at få eleverne med, så vi er rigtig glade for, at så mange skoler har taget imod tilbuddet. Musikalsk tror jeg også, at eleverne vil kunne hente ny inspiration. Countrygenren oplever en stigende popularitet i disse år, og oven i har vi tilført et par evergreens af Queen og Elvis Presley, så det kan være, de unge vil dykke ned i forældrenes pladesamlinger, når de kommer hjem.

Jens Svane Boutrup refererer her til, at der er masser af sangnumre i forestillingen, men hovedparten består i velkendte countrynumre med nye danske tekster.

Forestillingerne afvikles på nogle af de samme steder, som forestillingen spiller om aftenen – én gang alle steder bortset fra Rønne, som får hele tre opførelser. Alle forestillingerne for skoleeleverne spiller klokken 13.