Tilflytterservice på charmeoffensiv på havnen denne sommer. Pressefoto

Rune Holm tror på voksende befolkning og søger at sikre sit job i to år frem

31. juli var den bornholmske befolkning vokset med 68 indbyggere siden nytår. Samtidig stiger antallet af fødsler på Bornholm til det højeste tal i mange år. Der har allerede været 327 fødsler, og Bornholms Hospital melder, at yderligere cirka 116 små nye bornholmere er på vej.

– Det tegner lyst for indbyggertallet for 2020, siger tilflytterkonsulent Rune Holm derfor i en pressemeddelelse.

Blandt de mellem 10 og 15 nye tilflyttere, som Rune Holm vurderer vil komme ud af hans sommerfremstød for nye tilflyttere både til vands og på lande, er der også “ledere indenfor vindmølleindustrien”, oplyser han desuden. Rune Holm brugte båd til sommerens fremstød og mødtes med mulige tilflyttere i syv bornholmske havne. Senere gik turen ud i sommerlandet.

– Der har været stor interesse for Bornholm som et godt sted at slå sig ned, og mange faggrupper lagde vejen forbi båden. Lige fra fysioterapeuter og frisører til ledere indenfor vindmølleindustrien. Min vurdering er, at turen vil give mindst 10-15 nye indbyggere på sigt, fortæller Rune Holm.

I august har Tilflytterservice ifølge Rune Holm modtaget mere end 40 nye henvendelser fra måske kommende bornholmere. Antallet af personer, der allerede er flyttet til Bornholm i år efter rådgivning fra Tilflytterservice, ligger tæt på sidste års tal.  Derfor krydser han alt i alt fingre for, at 2020 bliver året, hvor Bornholm vil se befolkningstallet vokse.

Samtidig oplyser Tilflytterservice, at man søger kommunen om 632.000 kroner næste år og lidt mere året efter. Hvis kommunalbestyrelsen imødekommer det ønske, vil det være første gang, at Rune Holm og hans kollega Helle Kofoed Dahl på én gang får sikret deres job i mere end ét år ad gangen.

– Det er vigtigt for det bornholmske erhvervsliv, at Tilflytterservice har et økonomisk langtrækkende fundament, som sikrer kompetencer og kontinuerligt fokus på at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til Bornholm, siger Morten Holten, formand for styregruppen bag Tilflytterservice, i pressemeddelelsen.

– Som demografen udvikler sig på Bornholm, er dette fokus især vigtigt for at understøtte Bornholms Regionskommunes strategi om, at Bornholm skal have 42.000 indbyggere i 2028, tilføjer han.