Tine Nygaard flytter til Bornholm for at tage del i den museumssammenlægning, hun kalder “den mest interessante museumsopgave i Danmark lige nu.” Illustration: James Carpenter

Tine Nygaard drages af naturen, kunsten og ‘Danmarks mest interessante museumsopgave’

KULTUR

Tine Nygaard er på jagt efter et sted at bo. Bornholms Kunstmuseums nye 50-årige kunstfaglige leder har efter 30 år i museumsbranchen valgt at flytte fra Frederiksberg i København til Bornholm. Hun rejser for at tage del i den museumssammenlægning, hun kalder “den mest interessante museumsopgave i Danmark lige nu.” Og så rejser hun for at arbejde med kunst og være tæt på naturen.

– Jeg er meget glad for at være i naturen, og jeg vil gerne være i den. Lige nu nu bor jeg midt i hovedstaden. Frederiksberg C er også fin og smuk, men jeg flyttede først dertil for fem et halvt år siden. Tidligere boede jeg på Møn, og jeg savner naturen.

– Jeg vil gerne bo på landet, og jeg kan godt lide at være en del af et lokalsamfund, fortæller Tine Nygaard.

Kender Bornholm fra arbejdet

Hun har to voksne sønner på 18 og 19 år, som har fået tilbuddet om at flytte med til Bornholm. Det var imidlertid et tilbud, de godt kunne modstå. Så de bliver ovre hos deres far, venner og øvrige familie.

Tine Nygaard skal nu i gang med at opdage Bornholm.

– Jeg kender bedst Bornholm fra den arbejdsmæssige side. Jeg har arbejdet med de fleste kulturinstitutioner på Bornholm, men jeg kender ikke så meget til øen som et sted, hvor man bor, eller den natur, der er her. Selvfølgelig kan jeg konstatere, at der er virkelig mange dejlige steder. Jeg håber, at jeg kan komme til at leje en bolig her henover vinteren og så finde ud af, hvor jeg skal slå mig ned, siger Tine Nygaard.

I København har hun arbejdet som selvstændig udviklingskonsulent. Men da Tine Nygaard boede på Møn, var hun udviklingschef på Museum Sydøstdanmark.