Julie Skovsbøl Ramsgaard. Foto: Jacob Jepsen

Julie vil gerne være politibetjent

132 værnepligtige er i denne uge startet på Almegårds Kaserne. Bornholms Tidende har talt med Julie Skovsbøl Ramsgaard og Frederik Hans Fester om deres forventninger.

 

Julie Skovsbøl Ramsgaard, 20 år, fra Horsens:

– Jeg har valgt at komme til Bornholm, fordi jeg synes, at her er en smuk natur. Det er lidt langt væk, så det er noget af en oplevelse.

Hvorfor vil du gerne i forsvaret?

– Jeg tror, jeg gerne vil ind til politiet senere hen. Jeg tror, at værnepligten kan være et godt springbræt. Nu skal jeg lige se, hvad det er.

Hvad glæder du dig mest til?

– Jeg glæder mig mest til at få testet nogle grænser, især de fysiske grænser og blive udfordret der. At se hvor meget jeg kan, og at jeg måske kan noget, jeg troede, at jeg ikke kunne. At presse mig selv, siger Julie Skovsbøl Ramsgaard.

 

Frederik Hans Fester. Foto: Jacob Jepsen

Frederik glæder sig til mudderpølen

Frederik Hans Fester, 21 år, fra Rungsted Kyst:

– Jeg vil gerne aftjene værnepligt, fordi jeg elsker den fysiske og mentale udfordring, da jeg går meget op i idræt og sundhed. Så værnepligten er simpelthen det perfekte valg for mig.

– Jeg går på med højt humør. Så håber jeg, at det ikke bliver ødelagt for hurtigt, men nu må vi se, hvilke strabadser, vi skal ud i.

Jeres chef siger, at der bliver krævet lidt mere her i forhold til andre steder?

– Det er også Gardehusarregimentet, så der bliver lige krævet lidt ekstra af os. Det kan man vende til en positiv ting.

Hvad glæder du dig mest til?

– Jeg ser frem til de fysiske udfordringer, men jeg elsker også det sociale, som bliver skabt, når man sidder ude i mudderpølen med sin deling klokken 2 om natten. Man kan kigge til højre og venstre, og alle har det lige så nederen som en selv. De oplevelser skaber et helt specielt fællesskab, og det glæder jeg mig meget til at opleve.

– Jeg håber at kunne fortsætte som enten konstabel eller sergent. Nu må vi lige se, om jeg bliver hvervet, og om jeg kan holde til presset, siger Frederik Hans Fester.