Det traditionsrige cykelløb Bornholm Rundt bliver afviklet i weekenden, men grundet corona sker det efter en nødplan og dermed på en lidt anden måde end normalt – så i år går traditionerne med andre ord fløjten.Foto: Allan Rieck

Fem ting du kan opleve i weekenden

Efter et hurtigt tjek på DMI kunne det være oplagt at foreslå blot én ting, læseren skal opleve i weekenden: Bare blive hjemme og holde sig inden døre, for enten er det for varmt eller også kommer der regn.
Nå, i forhold til varmen er der selvfølgelig personlige præferencer, som gør sig gældende, og mon ikke der i øvrigt er en forfriskende brise på stranden, hvis man udvælger den med omhu?
Og hvad skulle dog en lille sommerbyge gøre andet end at virke forfriskende?
Nej, vel? Så af sted med os!

GUIDE

Efter et hurtigt tjek på DMI kunne det være oplagt at foreslå blot én ting, læseren skal opleve i weekenden: Bare blive hjemme og holde sig inden døre, for enten er det for varmt eller også kommer der regn.

Nå, i forhold til varmen er der selvfølgelig personlige præferencer, som gør sig gældende, og mon ikke der i øvrigt er en forfriskende brise på stranden, hvis man udvælger den med omhu?

Og hvad skulle dog en lille sommerbyge gøre andet end at virke forfriskende?

Nej, vel? Så af sted med os!

• BORNHOLM RUNDT. Det traditionsrige cykelløb Bornholm Rundt bliver afviklet i weekenden, men grundet corona sker det efter en nødplan og dermed på en lidt anden måde end normalt – så i år går traditionerne med andre ord fløjten. Nødplanen betyder blandt andet, at der ikke er noget fælles starttidspunkt. Startstedet er dog stadig Rønne Stadion, Torneværksvej, men arrangørerne gør opmærksom på, at man også bare kan starte hjemme hos sig selv. Ruten blev afmærket allerede fredag og bliver først af-afmærket søndag klokken 18, og man må køre lige, hvornår man vil i tidsrummet.

Man kan afhente sin startpose på startstedet lørdag klokken 08-16 og søndag klokken 07.30-15.

God tur!

• CADILLAC. Jeg indrømmer straks, at jeg ikke selv når Bornholm Rundt i år – okay, det gælder rent statistisk set de fleste år i mit liv, eftersom jeg kun har deltaget én gang, nemlig for to år siden. Min umiddelbare tanke var efterfølgende: Jeg gør det aldrig igen. Ikke fordi det var hårdt (det var det), men fordi jeg fandt det lidt monotont, og fordi jeg var skuffet over, at jeg glemte at nyde udsigten og kun havde oplevet bagdækket på cyklen foran mig. Men allerede næste dag tænkte jeg: Jeg gør det igen!

Det må så blive næste år, for i år er arbejdsweekend, hvilket vil sige, at jeg eventuelt kan vælge i stedet at nyde nogle firehjulere – og skrive om dem i avisen – nemlig de cirka 25 Cadillacer, som Cadillac Club Danmark lader alverden beskue på Lyngholt Familie Camping, Allinge, lørdag klokken 11-13.

Dér kan drømmen få vinger. Cadillac-vinger, som de gamle modeller er udstyret.

• UDSTILLING. Lidt mindre materialistiske drømme må også kunne gøre det. Kunstmalere forekommer mig at måtte kunne betegnes som nogle drømmere, der sidder dér med deres staffeli og lader indtrykkene vælte ind gennem gluggerne til et indre apparat, som dernæst bearbejder dem og lader dem komme til udtryk på lærredet.

Denne skabertrang har noget magisk over sig, og hvilken lykke må det ikke være, således at vække døde farver til live? I Galleri Rasch, Nørregade i Rønne, er der lørdag fernisering på udstillingen “Bidt af Bornholm”, hvor samleren Esben Ørberg udstiller 65 malerier udført af i alt 25 såkaldte bornholmermalere.

• MODELSKIBSSEJLADS. På Bornholm interesserer vi os for sejlads. Af gode grunde. Og lørdag klokken 9-16 og søndag klokken 9-12 er der rig lejlighed til at studere sejlads en miniature, hvilket gør det hele lidt mere overskueligt. Der bliver således afviklet Danmarksmesterskaberne i modelskibssejlads på søen ved Zahrtmannsvej i Rønne.

Tuut-tuut!

Camilla Meisner høster havtorn. Arkivfoto

• PLUKKEDAG. Sådan en kan man opleve på dagligt basis. Bare tag en tur i banken, man kan let risikere at blive plukket for et eller andet gebyr. Men søndag klokken 11-16 kan man få den positive udgave af en plukkedag.

Et smut til Ibsker med højt til himlen og ellers bare gribe ud efter naturens generøse gaver. Havtornplantagen Høstet holder nemlig plukkedag, og der er den altruistiske vinkel på det, at man kan glæde sig over, at ejerne Mads og Camilla Meisner lader betalingen for de bær, man plukker, gå direkte videre til Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling på Bornholm.

Skulle bærrene være sure, er ejerne altså søde.